De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza margherita

Pizza Margherita is misschien wel de populairste pizza ter wereld. Thuis maken doe je natuurlijk met het recept van een échte Italiaanse chef.

105 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Pizza Margherita

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

Chef Peppe: "Belangrijk is dat wel een pizza meteen opeet na het bakken. Het deeg kan je tot vier dagen in de ijskast bewaren. Zodra je het deeg hebt uitgerold en belegd, gaat het direct de oven in. De verse pizza’s in de supermarkt kunnen dus niet zo vers zijn als wat je thuis maakt of bij de pizzeria eet. Voor de houdbaarheid zijn ze al eens voorgebakken of bevatten ze bewaarmiddelen. En dat proef je."

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  1. Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.

  2. Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem.

  3. Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

    Of maak je deeg zelfs al de avond van tevoren. Bewaar het dan in vershoudfolie in de koelkast. Het geheim van een lekkere pizza is la levitazione: laat het deeg een nacht rijzen en je pizza wordt extra luchtig en krokant.

  4. Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad. Een deegroller werkt gemakkelijker, maar een echte pizzaiolo doet alles met de hand.

  5. Begin met het deeg plat te duwen. Keer het eens om en kneed nu tot de ideale dikte. Gebruik je vingertoppen en begin in het midden. Werk naar de randen toe en draai de pizza intussen rond. Zo krijg je een dunne, ronde pizzabodem.

Pizza margherita

  1. Verwarm de oven voor op 250°C en rol het pizzadeeg uit.

  2. Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker.

  3. Meng er de helft van de basilicum door en strijk uit over de pizzabodem. Verdeel hierover de mozzarella en werk af met de rest van de basilicum en oregano.

    Houd de randen vrij. Het beleg mag niet in je oven druipen.

  4. Bak de pizza 15 minuten in de oven. 

Pizza van Siciliaanse pizzabakker Peppe

Thuis een pizza maken kan best wel spannend zijn. Met de tips én het recept van pizza-expert Peppe weet je zeker dat het goed komt. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker