Pizzadeeg
-
Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.
-
Los de verse gist op in het water. Giet het gistmengsel bij de bloem.
-
Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
-
Net voor het bakken rol je het deeg uit. Gebruik nog wat extra bloem om te vermijden dat je deeg gaat plakken op je werkblad. Een deegroller werkt gemakkelijker, maar een echte pizzaiolo doet alles met de hand.
-
Begin met het deeg plat te duwen. Keer het eens om en kneed nu tot de ideale dikte. Gebruik je vingertoppen en begin in het midden. Werk naar de randen toe en draai de pizza intussen rond. Zo krijg je een dunne, ronde pizzabodem.
Pizza margherita
-
Verwarm de oven voor op 250°C en rol het pizzadeeg uit.
-
Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker.
-
Meng er de helft van de basilicum door en strijk uit over de pizzabodem. Verdeel hierover de mozzarella en werk af met de rest van de basilicum en oregano.
-
Bak de pizza 15 minuten in de oven.
0 reacties