Beleg
"Vaak wordt er overdreven met het beleg", gaat Peppe verder. "Bij een lekkere pizza draait het om het evenwicht en contrast tussen de krokante korst en enkele kwaliteitsvolle basisingrediënten. Een pizza met té veel beleg verstoort het bakproces en maakt de pizza zwaar en vochtig."
"Een lekkere tomatensaus — goed gemixt met zout, peper, oregano en verse basilicum —, Fior di Latte-mozzarella en eventueel wat vers gesneden champignons of gegrilde ham zijn voldoende om zelf een heerlijke pizza te bereiden. Mozzarella van buffelmelk raad ik niet aan omdat die te waterig kan worden op een pizza. En emmentaler of gemengde mozzarella’s vind ik al helemaal niets op een pizza. Als de kaas verbrand is na het bakken, heb je geen goede gebruikt."
Nooit ananas!
Peppe hamert ook op het belang van kwaliteitsvolle, verse ingrediënten. "Wat er wel en niet als topping gebruikt kan worden, is persoonlijk. Alleen ananas vind ik niet kunnen op pizza: deze smaak past niet bij de basisingrediënten zoals tomaat, mozzarella en basilicum. Ook qua kruiden hoef je niet te overdrijven: verse basilicum, oregano, peper en zout zijn voldoende. Persoonlijk vind ik het ook lekker om wat venkelzaad te gebruiken."