De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Caponata

Het best bewaarde geheim van Sicilië: de caponata.

30 MIN
caponata
Giovanni Caminita

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de aubergines goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de pan opnieuw en bak de paprika’s tot ze zacht zijn. Laat de paprika’s uitlekken op keukenpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de wortel in plakjes en snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, bleekselderij en wortel. Roer de aubergines, paprika’s, kappertjes, pijnboompitten, rozijnen en olijven erdoor. Blus af met de tomatensaus en azijn en breng op smaak met suiker, basilicum en peper. Serveer het brood bij de caponata.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker