Vulling
-
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met een laag koud water met zout. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en kook de zoete aardappels in 15 minuten gaar.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Snipper 1 sjalot fijn.
-
Verhit een scheut olie in een pan tot de olie goed heet is. Doe de bloem in een kom en meng er de komijn, een snuf peper en een snuf zout doorheen. Schep de paddenstoelen om in het bloemmengsel. Bak de paddenstoelen met de sjalot in de hete olie.
-
Laat de zwarte bonen uitlekken. Bak ze in een scheutje olie op in een aparte koekenpan, terwijl je ze deels fijnstampt met een pureestamper. Meng ze door de paddenstoelen.
-
Giet de zoete aardappels af en stamp ze. Breng op smaak met zout, peper, wat tabasco chipotle en een scheutje olijfolie. Rasp de knoflook boven de pan en roer erdoor.
-
Snijd de radijzen in plakjes en 1 sjalot in smalle partjes. Doe in een kommetje, bestrooi met zout. Rasp de limoenen boven het kommetje en knijp ze erboven uit.
Tortilla's
-
Bak de tortilla’s kort in een droge koekenpan of direct op de gasvlam. Beleg een strook in het midden van elke tortilla met zoete aardappelpuree, bonen-paddenstoelenmengsel, radijs en sjalot en eventueel geplukte koriander. Druppel er wat van het limoensap van de radijs over. Vouw de tortilla’s dicht.
-
Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de burritos lichtbruin en krokant.
-
Leg op de borden. Geef de vulling die over is erbij met de rest van de ingelegde radijs en sjalot en extra saus.
0 reacties