De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wild zwijn ravioli met salieboter

Snijd het vlees heel fijn en bestrooi het met bloem. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees in circa 10 minuten bruin.

100 min kooktijd
Wild zwijn ravioli met salieboter

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vulling

Snijd het vlees heel fijn en bestrooi het met bloem. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Pel intussen de ui en schil de wortel en bleekselderij. Rasp de groenten, voeg ze bij het vlees en bak circa 5 minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Laat de vulling nog een half uur op zacht vuur garen en mooi inkoken. Laat helemaal afkoelen.

Pasta

Meng de bloem en eieren met een snuf zout tot een deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg in circa 20 minuten elastisch. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 20 minuten rusten. Haal het deeg drie keer door de dikste stand van de pasta machine. Zet de machine 1 stand dunner en haal het deeg er weer drie keer doorheen. Bestuif het deeg steeds met genoeg bloem zodat het niet gaat plakken. Herhaal dat bij elke stand totdat het deeg 1 mm dik is.

Snijd cirkels van circa 10 cm uit het deeg. Bestrijk de randjes van de cirkels met een klein beetje water. Leg een klein bergje afgekoelde vulling in het midden en leg er een andere cirkel overheen. Druk de randjes goed aan zodat er geen lucht meer in de ravioli zit.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli in circa 2 minuten gaar.

Saus

Smelt in een pan de boter met de salieblaadjes. Bak de salie in circa 5 minuten knapperig.

Serveren

Lepel de boter met de salie over de ravioli en rasp er de Parmezaanse kaas over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker