Vulling
Snijd het vlees heel fijn en bestrooi het met bloem. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Pel intussen de ui en schil de wortel en bleekselderij. Rasp de groenten, voeg ze bij het vlees en bak circa 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Laat de vulling nog een half uur op zacht vuur garen en mooi inkoken. Laat helemaal afkoelen.
Pasta
Meng de bloem en eieren met een snuf zout tot een deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg in circa 20 minuten elastisch. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 20 minuten rusten. Haal het deeg drie keer door de dikste stand van de pasta machine. Zet de machine 1 stand dunner en haal het deeg er weer drie keer doorheen. Bestuif het deeg steeds met genoeg bloem zodat het niet gaat plakken. Herhaal dat bij elke stand totdat het deeg 1 mm dik is.
Snijd cirkels van circa 10 cm uit het deeg. Bestrijk de randjes van de cirkels met een klein beetje water. Leg een klein bergje afgekoelde vulling in het midden en leg er een andere cirkel overheen. Druk de randjes goed aan zodat er geen lucht meer in de ravioli zit.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de ravioli in circa 2 minuten gaar.
Saus
Smelt in een pan de boter met de salieblaadjes. Bak de salie in circa 5 minuten knapperig.
Serveren
Lepel de boter met de salie over de ravioli en rasp er de Parmezaanse kaas over.
0 reacties