De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase kipcurry met groene peper en tomaat

Froukje de Both maakt Indiase kipcurry met groene peper en tomaat in Favourites By.

60 min kooktijd
Indiase kipcurry met groene peper en tomaat

Een recept van

Bereidingswijze

Snijden en stoven

Pel en snijd de rode uien fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de groene peper en snijd de peper fijn. Schil en hak of rasp de gemberwortel fijn. Snijd de kippendijfilets in stukken.

Verhit de boter en olie in de pan en fruit hierin de uien met wat zeezout glazig. Voeg de knoflook, gember, chilipeper en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kip en palmsuiker erbij. Doe de deksel op de pan en stoof de kip op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar. 

Kook intussen de rijst gaar. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broden af. Rooster de cashewnoten in een droge pan of in de oven en hak ze vervolgens fijn.

Curry afmaken

Draai het vuur heel laag en roer de yoghurt, helft van de cashewnoten en de vissaus erdoor. Laat de curry nog 5 minuten heel zachtjes stoven (niet koken).  Pluk de korianderblaadjes. Strooi de overige cashewnoten en korianderblaadjes over de curry. Geef er wat mangochutney, rijst en naan bij.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker