Ingredienten

4
Personen

Voor de Indiase kipcurry

  • 2 rode uien
  • zeezout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • gemberwortel
  • 500 g kippendijfilet
  • 1 el boter
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 tl palmsuiker
  • 300 g basmatirijst
  • 2 naan
  • 150 g cashewnoten
  • 2,5 dl Griekse yoghurt
  • 2 tl vissaus
  • 1 bosje koriander
  • Mangochutney naar smaak
  • Extra nodig: Stoofpan of wok met deksel

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Snijden en stoven

Pel en snijd de rode uien fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de groene peper en snijd de peper fijn. Schil en hak of rasp de gemberwortel fijn. Snijd de kippendijfilets in stukken.

Verhit de boter en olie in de pan en fruit hierin de uien met wat zeezout glazig. Voeg de knoflook, gember, chilipeper en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kip en palmsuiker erbij. Doe de deksel op de pan en stoof de kip op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar. 

Kook intussen de rijst gaar. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broden af. Rooster de cashewnoten in een droge pan of in de oven en hak ze vervolgens fijn.

Curry afmaken

Draai het vuur heel laag en roer de yoghurt, helft van de cashewnoten en de vissaus erdoor. Laat de curry nog 5 minuten heel zachtjes stoven (niet koken).  Pluk de korianderblaadjes. Strooi de overige cashewnoten en korianderblaadjes over de curry. Geef er wat mangochutney, rijst en naan bij.

Geef je waardering

202
Indiase kipcurry met groene peper en tomaat