De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antipasti met geroosterde octopus

Pel en snijd de uien in grove stukken. Spoel de octopus schoon onder koud stromend water en snijd de tentakels van het hoofd. Breng de octopus in een grote pan met de wijn, water, uien, laurier, peperkorrels en een beetje zout aan de kook.

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Antipasti met geroosterde octopus

Een recept van

De Worsten van Babel

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Octopus garen
Pel en snijd de uien in grove stukken. Spoel de octopus schoon onder koud stromend water en snijd de tentakels van het hoofd. Breng de octopus in een grote pan met de wijn, water, uien, laurier, peperkorrels en een beetje zout aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en gaar de octopus circa 75 minuten.

Siciliaanse salade
Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de venkel met een mandoline in hele dunne ringen en pers de uitgesneden sinaasappels erboven uit. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Meng de sinaasappelpartjes, venkel, ui en olijven en breng op smaak met olijfolie spray extra vergine en een beetje zout en versgemalen peper.

Octopus grillen
Haal de stukken octopus uit het vocht, dep droog en bestrijk met olijfolie. Gril de stukken octopus boven een gloeiend hete barbecue, ongeveer 3 minuten per kant tot ze een beetje knapperig zijn.

Pel de knoflook. Pureer voor de dressing de knoflook, peterselie, kappertjes, mayonaise, sap van de citroen en de olijfolie extra vierge met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng door de octopus.

Serveren
Verdeel de vleeswaren, octopus en salade over bordjes en leg het brood erbij.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker