De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijstvelrolletjes met garnalen, mango en kip

Zin in een gezonde snack? Probeer deze verse springrolls van rijstvel. 24Kitchen-chef Danny Jansen vult ze licht met garnalen, mango en gerookte kip. 

25 min kooktijd
Rijstvelrolletjes met garnalen, mango, kip en biet

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Het leuke aan deze rollen is dat je ze met alles kunt vullen! Ik gebruik mango, kip en garnaal. Maar je maakt ze ook vegetarisch met avocado en ander fruit."

Bereidingswijze

Rijstvelrollen

  1. Schil en snijd de biet in ragfijne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken. Meng de biet met de rijstnoedels. Schil de mango. Snijd de mango van de pit af in dunne reepjes. Schil en snijd de wortel in reepjes.

  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de garnalen over de lengte doormidden. Week de rijstvellen één voor één in warm water tot ze doorzichtig en elastisch zijn. Haal ze uit het water. Was de kropsla.

  3. Leg aan het begin van elk rijstvel een blaadje kropsla, rijstnoedels, wortel, daikon cress, kip, mango, 4 halve garnalen en blaadjes koriander. Rol één keer op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen strak op.

  4. Kook voor de dipsaus het water en los de suiker erin op. Snijd de peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Rasp de limoen. Meng het suikerwater, de peper, limoenrasp, chilisaus en vissaus met elkaar. Snijd de rolletjes in 3 stukken, zet ze op een bord en serveer met de dipsaus. 

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker