De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aspic van sallandse ham en ei

Deze aspic met asperges, Sallandse ham en ei is heerlijk als voor- of bijgerecht. Extra fijn: je zet 'm zo op tafel!

25 min voorbereidingstijd
Aspic van Sallandse Ham en Ei

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze aspic met asperges, Sallandse ham en ei is heerlijk als voor- of bijgerecht. Extra fijn: je zet 'm zo op tafel!

Bereidingswijze

Stap 1:
Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Halveer de krieltjes.

Stap 2:
Kook de kwarteleitjes circa 4-6 minuten, laat schrikken en pel ze voorzichtig.

Stap 3:
Blancheer de asperges maximaal 1 minuut en laat meteen schrikken in koud water. Snijd de asperges in stukken.

Stap 4:
Verdeel de ham decoratief over de borden en garneer met de krieltjes, kwarteleitjes, asperges en de kervel.

Stap 5:
Verwarm een klein beetje van de bouillon en los de gelatine hierin op. Meng dit door de rest van de koude bouillon. Overgiet de borden met de gelei en laat eventueel nog verder opstijven in de koelkast.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker