Deze aspic met asperges, Sallandse ham en ei is heerlijk als voor- of bijgerecht. Extra fijn: je zet 'm zo op tafel!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 4 krielaardappelen
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 bos groene asperges
  • 240 g Sallandse ham (plakjes)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml heldere, koude runderbouillon
  • enkele takjes kervel

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1:
Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Halveer de krieltjes.

Stap 2:
Kook de kwarteleitjes circa 4-6 minuten, laat schrikken en pel ze voorzichtig.

Stap 3:
Blancheer de asperges maximaal 1 minuut en laat meteen schrikken in koud water. Snijd de asperges in stukken.

Stap 4:
Verdeel de ham decoratief over de borden en garneer met de krieltjes, kwarteleitjes, asperges en de kervel.

Stap 5:
Verwarm een klein beetje van de bouillon en los de gelatine hierin op. Meng dit door de rest van de koude bouillon. Overgiet de borden met de gelei en laat eventueel nog verder opstijven in de koelkast.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

10
Aspic van Sallandse Ham en Ei
Aspic van Sallandse Ham en Ei (verticaal)