1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vierkante vorm met bakpapier.
2. Doe de boter in een steelpan, breek de chocolade boven de pan en laat samen smelten op laag vuur.
3. Mix in een kom de eieren met de fijne kristalsuiker tot een romig mengsel.
4. Voeg boter-chocolademengsel al roerend toe aan de eieren.
5. Zeef de bloem met het cacaopoeder erboven. Voeg het zout toe en meng alles door elkaar.
6. Hak de melkchocolade (grof of fijn, naar wens) en spatel door het beslag. (Je kunt de chocolade ook in stukjes bovenin het beslag steken nadat je de pindakaasswirl hebt gemaakt.) Schraap het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Roer de pindakaas goed glad; verwarm eventueel zodat hij wat vloeibaar wordt. Maak een pindakaasswirl in het beslag.
7. Bak de peanutbutter brownies 35-40 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
8. Maak ondertussen de pindakaascrème: mix de boter met de pindakaas en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Schenk de slagroom erbij en klop tot een mooi luchtige crème.
9. Verdeel de pindakaascrème over de brownies. Bestrooi met grof gehakte pinda’s en steek de chocoladepretzels erin. Snijd de brownies in 20 blokjes en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties