Wij zijn groot fan van karamel! Daarom presenteren we voor alle liefhebbers deze goddelijke én lactosevrije appel-karameltaart. Zo lekker en zo simpel en iedereen kan er van meegenieten. Rudolph deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Appel-karamelsaus

  • 70 g kokosolie
  • 160 g honing
  • 40 g pompoenpitten
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje zout

Cake

  • 110 g kokosolie
  • 320 g volkorenmeel
  • 10 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 g rietsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren

Extra nodig

  • vierkante springvorm van 24 x 24 cm of een ronde springvorm van 27 cm doorsnede

Bereidingswijze

1 uur

Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met bakpapier en de buitenkant met aluminiumfolie. 

Appel-karamelsaus 

Verwarm de kokosolie met de honing, laat de honing karamelliseren totdat het mooi bruin van kleur is. Voeg de pompoen- en de pijnboompitten en de kaneel toe. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appels door de karamelsaus. Schep de appels in de springvorm. 

 Cake 
 
Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smelt de kokosolie. Meng het volkorenmeel met bakpoeder, zout en het kaneelpoeder. Haal het merg uit het vanillestokje en meng samen met de gesmolten kokosolie, kokosmelk, suiker, rasp en sap van de sinaasappel en de eieren door het meel.  

Stap 2: 
Schep het beslag bovenop de appels in de springvorm en strijk goed uit zodat de hele vulling bedekt is. Bak de taart in circa 40 minuten gaar. Laat 10 minuten in de springvorm afkoelen. Leg een groot bord bovenop de taart. Draai om en verwijder voorzichtig de springvorm. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

Geef je waardering

Lactosevrije appel-karameltaart
Lactosevrije appel-karameltaart