
Dit mag niet ontbreken bij een traditionele Paasbrunch
Paasbrunch maken? Wij delen de lekkerste recepten voor het hele gezin. Van hartig tot zoet, gerechten allemaal tegelijk op tafel of in gangen geserveerd. Stel een uitgebreide voorjaarsbrunch samen met onze ideeën.
Paasrecepten
Ga jij voor een paasontbijt, paasbrunch of paasdiner? Hoe je het ook viert, wij hebben de lekkerste recepten voor je uitgezocht om er een feest van te maken. De recepten zijn opgedeeld per categorie, zodat je gemakkelijk je eigen Paasbrunch kunt samenstellen.
Paasbrunch maken
Naast het standaard broodbeleg kun je gemakkelijk uitpakken met verschillende, deelbare, gerechtjes. Kies een eigerecht, iets zoets, een salade (of asperges!), iets met vis en een stuk gebraden vlees dat je aan tafel in stukken snijdt. Proosten doen wet het liefst met een versgeperst sapje of champagne.
Eieren
Geen paasfeest zonder eieren. Verstoppen en zoeken maar óók op tafel. Een traditionele schaal scrambled eggs, gekookte eieren om uit te lepelen, uit de oven of klassieke eggs Benedict, allemaal lekker en feestelijk. Wil je uitpakken? Hieronder meer ideeën voor eigerechten.
Brood en sandwiches
Bij een paasbrunch hoort brood, lekker als afwisseling tussen de gerechten door of om te beleggen. Ga voor luxe, rustieke broden of een brioche. Liever iets speciaals? Kies dan voor belegde sandwiches of wraps.
Soep
Een grote pan op tafel of een klein glaasje tussendoor: een soepje hoort nu eenmaal bij de paasbrunch. Ga voor een groentevariant: gezond, goedkoop maar vooral niet te zwaar bij de andere gerechten. Er is nog zoveel te proeven.
Asperges
Hierboven namen we ze al mee in de soep: asperges. Want geen paasbrunch zonder het witte goud. Hieronder onze drie favoriete recepten met witte én groene asperges. Heerlijk te combineren met vis.
Salade
Een frisse afwisseling in een mooie schaal: kies een salade die bij je andere gerechten past. Een frisse voorjaarssalade met appel doet het altijd goed.
Mooie stukken vlees
Een mooi, groot stuk vlees dat aan tafel gesneden kan worden is feestelijk en ideaal. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden en warm houden in de oven.
Hartige taart
Makkelijk voor te bereiden en iedereen eet er lekker van: een quiche of hartige taart. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Tip voor iedereen met kinderen: een hartige taart is een ideale manier om groente te verstoppen voor kinderen die daar niet gek op zijn. Je kunt de quiche serveren als een taart maar ook als kleine cupcakes.
Zoete paasrecepten
Een brunch bestaat uit zoete en hartige gerechten. Het is prima om alles in één keer op tafel te zetten maar je kunt ook kiezen voor een zoete afsluiter. Hoe dan ook, kies met Pasen voor een spektakelstuk.
Fruitdrank en champagne
Frisse fruitdrank
Versgeperste jus d’orange doet het altijd goed bij een brunch. Een mooie karaf water met partjes sinaasappel, citroen, druiven of ander fruit naar keuze werkt ook. Je kunt de fruitdrank natuurlijk ook mixen met een scheut van je favoriete drank.
Champagne
Een brunch is een feestje en daar mag gebubbeld worden. Wat ons betreft met de meest feestelijke manier om te proosten: Champagne! Of kies voor een cava of een prosecco als je daar meer van houdt. Maar een sgroppino is ook heerlijk om te serveren.
- Met deze foodhack snijd je binnen 30 seconden een ui
- Met deze tips van Gordon Ramsay bak je de beste biefstuk ooit
- Oelala! Deze ingrediënten schijnen lustopwekkend te zijn
- 5 redenen om meer rijst te eten
- Dit pittige gerecht met kaas is enorm populair in Zuid-Korea
- Met deze tips maak je de lekkerste pokébowl (+ recepten)
- Bakkers opgelet: dit Nutella-koekje maak je met slechts 4 ingrediënten
- 15x lekkere en gezónde recepten voor doordeweeks
- Verras je gasten met deze feestelijke kerstborrelboom
- Miljuschka: "Zo vier jij kerst zonder stress"
- Je hebt een kaasrasp waarschijnlijk altijd op de verkeerde manier gebruikt
- Voeg dit verrassende ingrediënt toe aan je klassieke tosti voor extra smaak
- Stoofperen: alle informatie over deze heerlijke peertjes! (+ recepten)
- Wát? Zo maak je witte-speculoosfudge in 5(!) minuten
- Wat is het verschil tussen speculaas en speculoos?
- Knoflook snijden, raspen of persen? Zo krijg je de sterkste smaak
- 12 originele recepten met bloemkool
- Zo maak je supereenvoudig een eigen chocoladeletter
- Verrassend: dit ingrediënt geeft meer smaak aan je pompoen
- Is pompoen gezond?