Paasstol

1. Notenstol

Een notenstol is onlosmakelijk verbonden met het paasfeest. Deze smakelijke stol is rijkelijk gevuld met noten, rozijnen, amandelspijs. Kan jij proeven welke noten er allemaal in zitten? Tip: hieronder zie je wat je nóg meer met een paasstol kunt doen. Een bijzondere tosti maken, bijvoorbeeld.

Brood bakken

2. Rustiek brood 

Een goed brood is op zichzelf al ontzettend lekker. Maar een boterham beleggen is ook meer dan een goed idee. Daar komen we hieronder op terug. Heb je tijd en zin om te bakken? Bak dan je eigen brood. Minder moeilijk dan het klinkt!

De lekkerste smoothies voor een frisse start

3. Fruit en sappen

Tijdens een goede paasbrunch mogen de vitamientjes niet ontbreken. Zet daarom vers fruit op tafel. Ananas, papaya, blauwe bessen, kiwi, rabarber en pompelmoes zijn bijvoorbeeld in het seizoen en dus éxtra op smaak. Lekker als fruitsalade of in vorm van een vers sapje.

Liever een ander sapje waar je minder tijd aan kwijtbent? Bekijk hier het aanbod van PLUS

Vleeswaren

4. Vleeswaren

Van kipfilet tot osseworst en van salami tot rookvlees. Genoeg om iets lekkers uit te zoeken voor op de brunchtafel. Liever iets zonder vlees maar wel met het idee van vlees? Er liggen genoeg vleesvervangers voor op brood in de schappen die steeds meer op 'the real deal' lijken. We zijn vooral onder de indruk van deze vegetarische paté.

Beste koffie

5. Koffie

We kennen allemaal wel iemand die de dag echt niet kan beginnen zonder een bakkie koffie (of ben je het misschien zelf?). Of je 'm nou zet met cups, pads of een filter; zo'n bakkie schud de boel goed wakker. 

Afbakbroodjes

6. Afbakbroodjes

Kleinere broodjes betekent extra veel plek voor variatie met beleg! Het leuke hiervan is dat ze makkelijk te bewaren zijn en meerdere soorten op tafel kan zetten. Bruin, wit, spelt of glutenvrij: ze liggen allemaal in de schappen.

7. Gehaktbrood Kiekeboe

Deze paasklassieker is makkelijk te delen met al je gasten. Het eitje zit verstopt in de kern van het gehaktbrood. Dat is nog eens leuk eieren zoeken!

gekookte eieren

8. Eieren

Pasen en eieren zijn twee dingen die hand in hand gaan. Waarom eten we specifiek eieren tijdens Pasen? Waarschijnlijk omdat eieren staan voor vruchtbaarheid. Als we even terug gaar naar 'vroeger': eieren werden verstopt in de grond van akkers, zodat de akkers vruchtbaar zouden zijn. In de hoop op een vruchtbaar begin van de lente, natuurlijk. Wij vinden ze gewoon erg lekker. Daarom mag een gepocheerd ei, gekookt ei of een romige omelet niet ontbreken. Worden we blei van!

paasei

9. Chocolade-eitjes

Zoetigheid mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Deze ronde rakkers liggen vaak al ver voor Pasen in de winkels, maar daar hoor je ons niet over klagen. Wit, melk, puur of gevuld: wij lusten ze allemaal!

Mexicaanse gehaktdip

10. Spreads en dips

Met al die broodjes op tafel moet er iets te smeren zijn. PLUS heeft een prachtig assortiment aan spreads. Hummus, eiersalade of misschien wel guacamole? Aan keuze in ieder geval geen gebrek. 

Tip: dip snoepgroente eens een keer in jouw favoriete hummus.

Paasdecoratie

11. Decoratie

Al heb je zulke lekkere dingen op tafel, het wordt pas echt Pasen met gezellige decoratie. Servetten met paashaasjes, geschilderde eieren, speelgoedkuikentjes helpen je om het paasgevoel te versterken. Of haal de lente in huis met prachtige bloemen. Het zal je paasbrunch net een stukje extra opfleuren.

Mimosa

12. Ontbijtcocktails

Vrolijk Pasen? Met deze tip gaat dat vast en zeker lukken. Voor de echte uitpakkers onder ons kunnen ontbijtcocktails (bloody mary's, mimosa's) absoluut niet ontbreken. Kunnen natuurlijk ook alcoholvrij zijn. Net zo lekker! 

 

 

 

Benieuwd naar meer paastips? Bekijk hier het overzicht van PLUS