De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gezonde kapsalon

Een gezonde kapsalon? Ja, dat kan! Lekker met kalkoen, veel groenten en natuurlijk een beetje (verantwoorde) knoflooksaus!

30 MIN
Gezonde kapsalon Rudolph

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Aardappels

Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dunne frietjes. Kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.

Kalkoenfilet

Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet met de shoarmakruiden en voeg een scheutje olie toe. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoenreepjes in circa 6 minuten, op hoog vuur, goudbruin en gaar.

Groente

Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de peper fijn.

Kapsalon maken

Leg in de ovenschaal een laag frietjes, groente, kalkoen en kaas. Bak de kapsalon in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook, halvanaise en de bieslook. Halveer een citroen. Breng de saus op smaak met het sap van de citroen, zout en peper.

Kapsalon afmaken

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Verdeel de kapsalon over de borden, verdeel de sla over de kapsalon, bestrooi met de peper en schenk de saus eroverheen.

Tip:

Shoarmakruiden maken

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder

Thema: carnaval

Op zoek naar nog meer gezonde recepten? Bekijk hier de lekkerste gezonde recepten

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker