De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

De lekkerste gezonde recepten

Ben je op zoek naar gezonde recepten? Hierbij een uitgebreide collectie aan lekkere én gezonde recepten.
Tortilla met paddenstoelen

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

'Een nieuw jaar: dus een frisse start! Nu de feestdagen voorbij zijn is het weer tijd voor een beetje balans. Geen dieet, maar wel veel groenten! En af en toe zondigen is natúúrlijk ook geen ramp.'

Gezonde recepten

Bekijk hier onze lekkerste gezonde recepten

Meer gezond: ontbijt, lunch & snacks

Gezonde ontbijt recepten

Een gezonde basis begint natuurlijk bij een gezond ontbijt. Een gezond ontbijt bestaat volgens het Voedingscentrum uit een ontbijt dat pak 'm beet 300 tot 400 calorieën bevat. Gezonde ontbijtjes zouden ontbijtjes zijn met volkorenbrood, magere yoghurt en zuivel met ontbijtgranen en/of fruit. Maar je kunt de dag ook beginnen met een feestje met de ontbijt recepten van 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Gezonde lunch recepten

Met een gezonde lunch kun je er op een makkelijke manier voor zorgen dat je aan je dagelijkse portie voedingsstoffen komt. Wanneer je jezelf een lunch vol met groenten voorzet (denk aan een rijke salade of soep), behaal jij de geadviseerde ‘groentedoelen’ van 250 gram per dag. Lunches waarmee je groentepunten scoort zijn bijvoorbeeld de groene shakshuka en de gevulde aubergine. Geen inspiratie? Bekijk de lekkerste gezonde lunch recepten op 24Kitchen.

Miniatuur

Gezonde maaltijd

Een gezonde maaltijd is makkelijker dan je denkt. Heb je overdag gesmokkeld en wil je de 'schade' tijdens je avondmaal inhalen, of werk je sowieso graag voedingsstoffen naar binnen, dan kun jij je lol op met onze recepten voor een gezonde maaltijd

Miniatuur

Gezonde snacks

Een gezonde lifestyle gaat natuurlijk hand-in-hand met het skippen van je dagelijkse reep chocolade en moddervette snacks. Helaas pindakaas! Maar er zijn genoeg gezonde snacks waarmee je het kunt vervangen. De recepten van die gezonde snacks hebben we verzameld. Want dat maakt een gezond bestaan wel zo leuk en makkelijk. 

Miniatuur