Gezonde recepten

Gezonde recepten
Gezonde recepten: groenten uit de oven

Ben je op zoek naar gezonde recepten? Gevonden! We hebben een hoop lekkere én bewuste recepten voor je. Wil je je fit voelen, afvallen of een andere levensstijl? Het maakt niet uit, want je hoeft op smaak niet in te leveren wat ons betreft. Natuurlijk mag je af en toe best zondigen, maar wees je ervan bewust dat slechte gewoontes er snel insluipen. Wij helpen je graag een handje om van gezond eten een gewoonte te maken met onze uitgebreide collectie aan gezonde recepten.

Recepten met weinig calorieën

Koolhydraatarme recepten hebben over het algemeen minder calorieën en zijn erg geschikt voor mensen die gezonder willen eten en willen afvallen. Koolhydraatarm eten houdt in dat je minder granen, pasta, aardappelen en brood  eet. In plaats daarvan eet je meer groenten en eiwitten. Eiwitten haal je uit yoghurt, vis, eieren en peulvruchten zoals linzen, kikkererwten en bruinen bonen. 

Vaker vegetarisch koken

Een andere manier om gezonder te eten is door vaker vegetarische gerechten te koken. Dit is veel makkelijker dan je denkt! Je eet snel meer groenten en met een bijvoorbeeld tofu of een vleesvervanger tover je een vleesgerecht gemakkelijk om tot een vegetarisch gerecht. Daarnaast hebben wij natuurlijk een goede collectie aan smakelijke vegetarische recepten


Gezonde Recepten