De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Plaattaart met bospenen

Deze kleurrijke plaattaart met bospenen zet je gemakkelijk op tafel met het recept van onze chef Miljuschka.

55 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
snel met miljuschka frisse start Plaattaart met bospenen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bospenen zijn ontzettend veelzijdig. Ik gebruik ze graag voor allerlei recepten. Bijvoorbeeld deze prachtige plaattaart. Met deze showstopper kan je echt even uitpakken, maar misstaat ook niet op het menu van een doordeweekse dag.

Bereidingswijze

Voorbereiden plaattaart

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. 

  2. Halveer de bospeen in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie, mosterd, honing en zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de bospenen en masseer goed in. 

  3. Rooster de bospenen voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de oventijd om. 

    De bospenen zijn goed als je erin kunt prikken met een scherp mes. Ze moeten bijna gaar zijn, maar niet helemaal zacht. Een beetje bite is juist lekker. 

Saus

  1. Rasp de knoflook 

  2. Roer met een garde de yoghurt, knoflook en gerookt-paprikapoeder door elkaar en breng op smaak met zout en peper.  

Afmaken plaattaart

  1. Verhoog de temperatuur tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mes rondom het deeg lichtjes een rand in van 2 cm.  

  2. Verdeel de yoghurtsaus over het deeg binnen de rand. 

  3. Verdeel de geroosterde bospenen over de saus. Bestrijk de randen van het deeg met het ei. Bak de plaattaart in het midden van de oven voor 15-20 minuten tot het deeg gerezen en gaar is.  

Topping

  1. Plet het korianderzaad. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de koriander fijn. 

  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, korianderzaad en koriander tot de knoflook lichtgekleurd is. Bestrooi de plaattaart met bospenen voor het serveren met de topping.  

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.