Rotolo
-
Laat de doperwten iets ontdooien. Pluk de blaadjes van de munt. Pel de knoflook.
-
Schaaf met een dunschiller of mandoline de courgette in lange dunne linten. Bewaar de delen die je niet meer kan schaven voor de saus.
-
Voeg de doperwten, munt, citroenrasp en sap, knoflook, ricotta, zout en peper toe aan de keukenmixer. Maal fijn tot een grove puree.
-
Leg 1 volle eetlepel van de erwtenpuree aan het uiteinde van de courgettelinten. Rol de courgettelinten op rondom de vulling. Leg de rotolo’s op een bord en laat een paar minuten opstijven in de koelkast.
Saus
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de restjes courgette grof. Snijd de ui en knoflook fijn.
-
Verwarm olie in een pan en voeg de courgette, ui, spinazie en nootmuskaat toe. Bak voor 10-15 minuten tot het zacht is. Pureer de groente met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
-
Giet de saus in een ovenschaal. Leg de rotolo’s met de open kant naar boven in de saus en bak voor 25-30 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
Meld je aan en praat mee