De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rotolo met courgette en ricotta

Ooit gehoord van een rotolo? Dit gerecht van opgerolde en gevulde pasta is écht iets wat je eens zou moeten proberen. Onze versie maken we geheel van courgette. Lekker voedzaam dus!

 

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met miljuschka frisse start Rotolo van courgette ricotta

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Mijn rotolo maak je nét even iets anders dan het traditionele recept. In plaats van pasta te vullen, gebruik ik courgette. Zo zit je gerecht zonder enige moeite bomvol groente. Dat is meer dan genoeg reden om het eens uit te proberen toch?"

Bereidingswijze

Rotolo

  1. Laat de doperwten iets ontdooien. Pluk de blaadjes van de munt. Pel de knoflook. 

  2. Schaaf met een dunschiller of mandoline de courgette in lange dunne linten. Bewaar de delen die je niet meer kan schaven voor de saus.

  3. Voeg de doperwten, munt, citroenrasp en sap, knoflook, ricotta, zout en peper toe aan de keukenmixer. Maal fijn tot een grove puree.

  4. Leg 1 volle eetlepel van de erwtenpuree aan het uiteinde van de courgettelinten. Rol de courgettelinten op rondom de vulling. Leg de rotolo’s op een bord en laat een paar minuten opstijven in de koelkast. 

Saus

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de restjes courgette grof. Snijd de ui en knoflook fijn. 

  2. Verwarm olie in een pan en voeg de courgette, ui, spinazie en nootmuskaat toe. Bak voor 10-15 minuten tot het zacht is. Pureer de groente met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. 

  3. Giet de saus in een ovenschaal. Leg de rotolo’s met de open kant naar boven in de saus en bak voor 25-30 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.