Kook de noedels in een pan water met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en spoel ze dan in een vergiet boven de gootsteen af met koud water. Zet ze apart en ga door met de groenten.
Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder het zaad voor een minder scherp resultaat. Hak de lente-uitjes fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein, en rasp de wortel. Snijd de shiitakes klein. Snijd de paksoi van onderen bij en snijd hem dan in kleine stukjes. Doe de olie in een wijde pan (wok) met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak daarin al roerend de knoflook, de gember en de rode peper 1 minuut. Voeg de lente-ui, de paprika, de geraspte wortel en de paddenstoelen toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Meng in een kopje de ingrediënten voor de dressing met een vork (het geeft niet als de kokosmelk wat klonterig blijft – in de pan zal het mengsel glad worden). Doe de dressing in de pan en roer hem meteen door de groenten zodat die er goed mee worden bedekt. Doe nu de noedels erbij en warm deze 1 minuut mee. Voeg de paksoi of de spinazie toe en warm deze nog 1 minuut mee, tot de groente slinkt.
Neem de pan van het vuur. Hak de koriander/basilicum grof en gebruik het samen met het sesamzaad als garnering. Het is ook lekker er kimchi, ingemaakte gember en partjes limoen bij te geven.
Dit recept komt uit het boek De Happy Pear: Recepten voor geluk Smakelijk en simpel vegan food door Stephen & David Flynn.
0 reacties