De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jeroens new york style quiche

90 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eieren, zout gedroogde oregano, paprikapoeder en chilivlokken. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Snijd het overige deeg van de rand. Prik de bodem in met een vork.

Gekaramelliseerde uien
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen van 0,5 centimeter dik. Verwarm de roomboter met olijfolie in een brede pan. Voeg de uien toe en blus af met een scheutje ahornsiroop. Bak de uien circa 20 minuten op laag vuur. Blijf regelmatig roeren tot de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Laat de uien afkoelen.

Vulling
Verhit een pan op het vuur en bak op laag vuur de bacon uit. Voeg de spinazie toe en fruit kort. Laat de spinazie met de bacon uitlekken met behulp van een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de eieren met de roomkaas. Voeg de spinazie, bacon en uien toe. Snijd het zuurdesembrood in blokjes. Verdeel het brood over de bodem van de taart. Schep het roomkaasmengel erop, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak in circa 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker