De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde bospenen met yoghurt-dressing

Dit heerlijke groentegerecht maak je gemakkelijk en snel met het recept van Miljuschka.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil Heat bospenen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit heerlijke groentegerecht maak je gemakkelijk en snel met het recept van Miljuschka.

Bereidingswijze

Stap 1:  
Verwarm de oven voor tot 180 °C.  Boen de bospenen schoon en haal het loof eraf. Halveer de bospeen in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met de olie, kaneel, chilivlokken, honing, zout en peper. Wrijf met je handen de kruiden in de bospeen om ze te marineren. Rooster de bospenen voor 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de oventijd om.  

Stap 2: 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en geurig. Laat afkoelen.   

Stap 3: 
Snijd de ingemaakte citroen en dille fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de ingemaakte citroen en ¾ van de dille. Breng op smaak met zout en peper.   

Stap 4: 
Meng de warme bospenen door de dressing. Verdeel dan over een grote schaal. Garneer met de rest van de dille, een scheutje extra vierge olijfolie en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met brood.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.