Stap 1:
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Boen de bospenen schoon en haal het loof eraf. Halveer de bospeen in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met de olie, kaneel, chilivlokken, honing, zout en peper. Wrijf met je handen de kruiden in de bospeen om ze te marineren. Rooster de bospenen voor 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de oventijd om.
Stap 2:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en geurig. Laat afkoelen.
Stap 3:
Snijd de ingemaakte citroen en dille fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de ingemaakte citroen en ¾ van de dille. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4:
Meng de warme bospenen door de dressing. Verdeel dan over een grote schaal. Garneer met de rest van de dille, een scheutje extra vierge olijfolie en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met brood.
0 reacties