Stappenplan
-
Rol de zeetongfilets op en zet ze vast met een cocktailprikker. Zet de rolletjes in een stoommandje op een stukje bakpapier met gaatjes erin en laat staan tot gebruik.
-
Schil de gember. Snijd tweederde in zo dun mogelijke plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de rest zo fijn mogelijk. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
-
Snijd de helft van de bosui in stukken van circa 5 cm en vervolgens in de lengte in reepjes. Snijd de rest in dunne ringetjes. Snijd de Chinese broccoli in reepjes.
-
Stoom de zeetongfiletrolletjes met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.
-
Klop de eieren los. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak het ei voor 1 minuut. Voeg de fijngesneden gember, ringetjes bosui en rijst toe. Roerbak voor 3 minuten op hoog vuur. Breng de rijst smaak met de kippenbouillonpoeder, peper en eventueel zout.
-
Leg de visrolletjes op een diep bord. Verdeel de reepjes gember, bosui en rode peper over de vis. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een pannetje tot 220 °C. Verdeel over de vis.
-
Schenk de sojasaus over het bord. Garneer de zeetong met de koriander. Schep de nasi in een diep bord en serveer als bijgerecht.
1 reactie