De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoomde zeetong met gember

Deze gestoomde zeetong met gember van Eveline wil je proberen! Eveline deelt haar heerlijke recept.

Gestoomde zeetong met gember

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Gestoomde zeetong is mijn favoriete gerecht! Met de toevoeging van gember en rode peper geef je het gerecht een heerlijke pit.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Rol de zeetongfilets op en zet ze vast met een cocktailprikker. Zet de rolletjes in een stoommandje op een stukje bakpapier met gaatjes erin en laat staan tot gebruik. 

  2. Schil de gember. Snijd tweederde in zo dun mogelijke plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de rest zo fijn mogelijk. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.

  3. Snijd de helft van de bosui in stukken van circa 5 cm en vervolgens in de lengte in reepjes. Snijd de rest in dunne ringetjes. Snijd de Chinese broccoli in reepjes.  

  4. Stoom de zeetongfiletrolletjes met de deksel op de pan in 6 minuten gaar. 

  5. Klop de eieren los. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak het ei voor 1 minuut. Voeg de fijngesneden gember, ringetjes bosui en rijst toe. Roerbak voor 3 minuten op hoog vuur. Breng de rijst smaak met de kippenbouillonpoeder, peper en eventueel zout.  

  6. Leg de visrolletjes op een diep bord. Verdeel de reepjes gember, bosui en rode peper over de vis. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een pannetje tot 220 °C. Verdeel over de vis. 

  7. Schenk de sojasaus over het bord. Garneer de zeetong met de koriander. Schep de nasi in een diep bord en serveer als bijgerecht. 

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker