De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsschouder met bulgursalade

Lamsvlees: Dit prachtige stukje vlees is perfect als herfstgerecht. Miljuschka deelt haar recept.

270 min kooktijd
Snel met Mil Lamsschouder

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit prachtig stukje vlees is heerlijk mals en ideaal voor een herfstige dag. Loopt het water je al in de mond? Bekijk snel het recept van Miljuschka!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 160°C. Leg de lamsschouder in een braadslede met hoge randen en laat het op kamertemperatuur komen. 

Stap 2: 
Snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, oregano, olijfolie en granaatappelsiroop in een kom en breng royaal op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de lamsschouder en wrijf de marinade in met je handen.   

Stap 3: 
Snijd de uien in parten. Verdeel de ui over de bodem van de braadslede. Giet de bouillon en het granaatappelsap erbij. Dek de schaal strak af met aluminiumfolie en rooster 4 uur in het midden van de oven. Haal na 2 uur het folie van de schaal en bestrijk het vlees met het braadvocht. Dek opnieuw af en rooster het lam nog voor de laatste 2 uur.  

Stap 4: 
Giet de kippenbouillon in een steelpan en klop met een garde de tomatenpuree erdoor. Voeg de bulgur toe. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur uit en laat iets afkoelen.  

Stap 5:  
Snijd de tomaten in blokjes en de munt fijn. Schep de gekookte bulgur in een grote mengkom. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng door. Schep de tomaten en munt erdoor. Breng eventueel verder op smaak met zout.   

Stap 6: 
Haal na 4 uur het folie van de lamsschouder. Zet de oven op 180°C. Bestrijk het lam nogmaals met het braadvocht en zet nog 20 minuten in de oven om de bovenkant krokant te bakken.  

Stap 7: 
Haal de pitten uit de granaatappel. Verdeel de bulgursalade over een grote schaal met de lamsschouder er bovenop. Besprenkel met het achtergebleven braadvocht en de granaatappelpitten. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA  

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker