De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse kerstster caprese

Een heerlijke caprese-salade speciaal voor de kerstdagen!

30 min kooktijd
Italiaanse kerstster caprese

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Ontdooi het bladerdeeg, druk twee plakjes op elkaar en snijd er met een mesje per dubbel plakje een ster uit. Kluts het ei, bestrijk de kerststerren ermee en bestrooi ze met sesamzaadjes en zeezout. Ontdooi het bladerdeeg, druk twee plakjes op elkaar en snijd er met een mesje per dubbel plakje een ster uit. Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes. Pluk en snijd de blaadjes basilicum in reepjes, bewaar 4 mooie topjes voor de garnering. Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kerststerren doormidden. Beleg de onderkant met de salade en leg hier een toef rucola op. Leg de bovenkant op de kerstster. Leg de kerststerren op borden en druppel er olijfolie en balsamico glacé overheen. Bestuif eventueel met poedersuiker.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wijntip

Wel eens een rode Loire wijn gedronken? Bijvoorbeeld een Sancerre (jazeker, bestaat ook in rood)? Zo nee, dan is dit je kans. Want een beetje gekoeld is dit de perfecte wijn bij deze kerstster. Wil je helemaal in Italiaanse sferen komen, neem dan een rode Bardolino. Een lekker fruitbom uit het noorden van Italië. Ook een beetje koelen, een graad of 11-12 is heerlijk!

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker