De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen

Koolhydraatarm voorgerecht

30 MIN
Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Slasoep
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Laat afkoelen. Schenk de groentebouillon met het sap van de limoen in de blender. Pluk de sla (houd de kleine blaadjes achter voor de garnering). Snijd de grote bladeren fijn en voeg deze toe aan de blender en pureer tot een gladde soep. Halveer de avocado en snijd partjes van het vruchtvlees. Voeg ze toe aan de soep en draai pureer fijn. (dit geeft de soep een mooie binding). Voeg als laatste de gefruite ui en knoflook toe en pureer glad.

Garnituren
Halveer de chilipeper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de chilipeper in fijne brunoise. Pluk en snijd de koriander ragfijn. Meng de koriander en de chilipeper door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en leg ze in ijswater.

Pel de tijgergarnalen maar laat het staartje zitten. Snijd ze over de rug in en verwijder het darmkanaal. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tijgergarnalen in circa 1 minuut op elke kant goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schenk een laagje van circa 2 centimeter soep in een diep bord. Verdeel de warme tijgergarnalen over de borden en plaats ze met het staartje omhoog. Druppel er een beetje yoghurt tussen. Droog de plakjes radijs tussen keukenpapier en zet ze in de yoghurt en tegen de tijgergarnalen. Garneer het gerecht met wat kleine blaadjes sla en Shiso Purper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker