De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banoffee met een twist

Onze versie van de traditionele bananen-toffeeroomtaart! Deze versie hoeft niet te worden gebakken, hij is rauw en zuivel- en glutenvrij, bevat geen geraffineerde suiker en smaakt sensationeel. Een mooie notenbodem wordt bedekt met een fluwelige dadelkaramel, een laag bananenschijfjes en een zijdeachtige kokosroom.

45 MIN
Banoffee

Een recept van

Bereidingswijze

Dit recept komt uit De Wereld van The Happy Pear.

Onze versie van de traditionele bananen-toffeeroomtaart! De onze hoeft niet te worden gebakken, hij is rauw en zuivel- en glutenvrij, bevat geen geraffineerde suiker en smaakt sensationeel! Een mooie notenbodem wordt bedekt met een fluwelige dadelkaramel, een laag bananenschijfjes en een zijdeachtige kokosroom.

Het recept

Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt halen.

Doe voor de bodem de amandelen en de cashewnoten in een keukenmachine en hak ze tot ze de textuur van grof broodkruim hebben. Voeg de dadels, het vanille-extract en de kokosolie toe en maak alles zo fijn als broodkruim. Doe het mengsel in de cakevorm en druk het met je han­den stevig en gelijkmatig over de bodem uit.

Smelt voor de toffeelaag de kokosolie zachtjes in een pan. Doe dit met de overige ingrediënten voor de toffeelaag in een keukenmachine en meng alles tot een karamel. Dit kan tot 10 minuten duren – voeg nog wat water toe als het te klonterig is. Strijk het mengsel heel gelijkmatig uit over de bodem en werk het zo glad mogelijk af. Zet de taart nu 20 minuten in de koelkast.

De bodem en de toffeelaag zijn een week in de koelkast houdbaar. Je hoeft dan alleen nog maar de kokosroom toe te voegen, die je ook van tevoren kunt bereiden.

Schep de dikke kokosroom van beide blikjes kokosmelk in een kom. Voeg 1 eetlepel heldere kokosmelk uit een van de blikjes en het vanille-extract toe. Klop alles met een vork of een elektrische mixer door elkaar. In de koelkast is de room een week houdbaar, dus je kunt hem vooraf maken.

Stel de taart samen door de bodem uit de vorm te nemen; pel het bakpapier voorzichtig eraf en zet de bodem op een plat bord, zonder holte erin.

Snij de bananen in dunne schijfjes en verdeel deze over de toffeelaag. Schep de kokosroom erop. Rasp er tot slot met de fijne kant van een rasp de chocolade over.

Zet de taart voor het serveren in de koelkast, want de ko­kos­room wordt als hij te lang bij kamertemperatuur staat wat vloeibaar. Bewaar de taart in de koelkast – als er nog wat van over is!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker