De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappeltaart met emmentaler en rozemarijn

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg, op bakpapier, uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op een bakplaat. Schil en snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Leg de aardappel dakpansgewijs in spiraalvorm op het bladerdeeg. Snijd de Emmentaler in blokjes.

30 min kooktijd
Aardappeltaart met Emmentaler en rozemarijn

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het bladerdeeg, op bakpapier, uit tot een cirkel van 25 cm en leg het op een bakplaat. Schil en snijd de aardappels in zo dun mogelijke plakjes. Leg de aardappel dakpansgewijs in spiraalvorm op het bladerdeeg. Snijd de Emmentaler in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Ris de rozemarijnnaalden van de takjes en snijd de naalden zo fijn als mogelijk. Verdeel de Emmentaler, ui en rozemarijn over de aardappels. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met eidooier en bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de taart met rucola en serveer hem warm.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker