1. Warm eten mag best
Het is een misvatting dat je koud moet eten met warm weer. Een lichte bouillon is bijvoorbeeld goed om vocht vast te houden. Hetzelfde geldt voor het drinken van thee. In de bouillon kun je dan groenten doen die je niet per se hoeft te garen, zoals taugé of spinazie.'
2. Pikant eten
In veel Aziatische gerechten zit over het algemeen weinig verzadigd vet. Er worden nauwelijks ingrediënten gebruikt als room, maar eerder olie met een lekkere smaak, zoals sesamolie. Als je het eten pittig maakt, dan ga je daar een beetje door zweten. Gek genoeg is dat dus goed want daar koel je (uiteindelijk) weer van af.
3. Gebruik fruit
Je kunt in deze tijden heel gemakkelijk fruit verwerken in je eten. Het is volop te koop en maakt je gerechten friszoet. Je kunt het wokken of door salades doen. Of je legt bijvoorbeeld perzik of watermeloen met feta op de barbecue. Licht en zomers!
4. De tray-bake
Hierbij gebruik je één ovenplaat waar je alles op gooit. Dat kost minder tijd, zo hoef je minder lang in de keuken te staan én je kunt variëren. Je kunt groente gebruiken, maar ook aardappels, verse kruiden, noten en bijvoorbeeld een stuk zalm of gemarineerde kip. Wat dacht je van deze vegan traybake met pesto en Portobello?
5. Buiten koken
Met dit mooie weer wil je niet graag lang binnen in de keuken staan. Daarom kun je ook gewoon buiten gaan koken. Grillen en barbecueën hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.