Wat kun je het beste eten bij warm weer?
![barbecue](/files/styles/article_header_small/public/2018-07/shutterstock_513991492.jpg?itok=_nWsaZHI)
Het blijft voorlopig flink warm in Nederland. Toch moet er elke dag weer eten op tafel komen. Salades blijven niet elke dag uitdagend en uitgebreid kokkerellen is simpelweg... te warm! 24Kitchen-chef Estée Strooker geeft je 5 tips voor koken tijdens een hittegolf.
1. Warm eten mag best
Het is een misvatting dat je koud moet eten met warm weer. Een lichte bouillon is bijvoorbeeld goed om vocht vast te houden. Hetzelfde geldt voor het drinken van thee. In de bouillon kun je dan groenten doen die je niet per se hoeft te garen, zoals taugé of spinazie.'
2. Pikant eten
In veel Aziatische gerechten zit over het algemeen weinig verzadigd vet. Er worden nauwelijks ingrediënten gebruikt als room, maar eerder olie met een lekkere smaak, zoals sesamolie. Als je het eten pittig maakt, dan ga je daar een beetje door zweten. Gek genoeg is dat dus goed want daar koel je (uiteindelijk) weer van af.
3. Gebruik fruit
Je kunt in deze tijden heel gemakkelijk fruit verwerken in je eten. Het is volop te koop en maakt je gerechten friszoet. Je kunt het wokken of door salades doen. Of je legt bijvoorbeeld perzik of watermeloen met feta op de barbecue. Licht en zomers!
4. De tray-bake
Hierbij gebruik je één ovenplaat waar je alles op gooit. Dat kost minder tijd, zo hoef je minder lang in de keuken te staan én je kunt variëren. Je kunt groente gebruiken, maar ook aardappels, verse kruiden, noten en bijvoorbeeld een stuk zalm of gemarineerde kip. Wat dacht je van deze vegan traybake met pesto en Portobello?
5. Buiten koken
Met dit mooie weer wil je niet graag lang binnen in de keuken staan. Daarom kun je ook gewoon buiten gaan koken. Grillen en barbecueën hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Ei koken: handige tips en tricks!
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?
- 10x de allerlekkerste comfortfood-recepten
- 6 x lekker feestelijke gerechten voor het kerstdiner
- 10x overheerlijke recepten voor een feestelijk kerstontbijt
- Zo maak je zelf de lekkerste glühwein
- 15x feestelijke recepten voor een lekkere kerstbrunch
- Kruidnoten of pepernoten?
- Pompoen schillen en snijden: zo doe je dat!
- Pompoenpasta maken: het basis-recept
- Deze 5 bijzondere recepten maak je met Gorgonzola BOB
- Deze 7 verrassende recepten maak je met Doritos