Stappenplan
-
Pak de pizzabodems. Wil je zelf pizzadeeg maken? Het recept vind je hier.
-
Steek de barbecue aan en breng de temperatuur tot 300℃. Leg de kolen aan de zijkant om zo een bron van indirecte hitte te creeëren.
-
Meng de tomatenpassata met de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpassata. Gebruik niet te veel saus. Hierdoor wordt de pizza minder krokant.
-
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de bodems.
-
Bak de pizza op de pizzasteen in ongeveer 3-5 minuten af op de indirecte hitte van de voorverwarmde BBQ.
-
Beleg de pizza nadat deze is afgebakken met de rucola en parmaham. Maak af met de basilicum en wat druppels pesto.
Uiteraard kan je een pizza op vele manier beleggen. Wat dacht je van een pizza quattro stagioni, een pizza hawaii deluxe of ga eens voor iets anders en probeer een vegetarische pizza met burrata.
0 reacties