De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

knapperige pizza’s bereiden op de bbq

Zo maak je zelf een knapperige pizza van de bbq.

Pizza van de BBQ

Een recept van

Bij barbecue denk je al snel aan grillen van vlees, vis of groente. Maar wist je dat je ook pizza van de barbecue kan maken? Welke barbecue je ook hebt staan - met de juiste accessoires en de juiste temperatuur is je barbecue net een houtoven. Wij vertellen je meer over hoe je de lekkerste pizza’s kunt bereiden op de BBQ.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Pak de pizzabodems. Wil je zelf pizzadeeg maken? Het recept vind je hier.

 2. Steek de barbecue aan en breng de temperatuur tot 300℃. Leg de kolen aan de zijkant om zo een bron van indirecte hitte te creeëren.

 3. Meng de tomatenpassata met de oregano. Breng op smaak met peper en zout.

 4. Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpassata. Gebruik niet te veel saus. Hierdoor wordt de pizza minder krokant.

 5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de bodems. 

 6. Bak de pizza op de pizzasteen in ongeveer 3-5 minuten af op de indirecte hitte van de voorverwarmde BBQ.

 7. Beleg de pizza nadat deze is afgebakken met de rucola en parmaham. Maak af met de basilicum en wat druppels pesto. 

  Uiteraard kan je een pizza op vele manier beleggen. Wat dacht je van een pizza quattro stagioni, een pizza hawaii deluxe of ga eens voor iets anders en probeer een vegetarische pizza met burrata

Pizzadeeg maken

Kies je ervoor om een pizza te bereiden op de bbq, dan kun je gaan voor de makkelijke weg en een kant-en-klare pizzabodem gebruiken. Maar zelf pizzadeeg maken is natuurlijk veel lekkerder en niet zo ingewikkeld als je denkt. 

De juiste accessoires

Voor pizza bereiden op de barbecue heb je een aantal accessoires nodig. Als eerst een barbecue met deksel. Hier kan je het effect van een oven nabootsen. Daarnaast is een pizzasteen onmisbaar. Hiermee kan je de pizza het beste voor een korte tijd op een hoge temperatuur bakken. Ook een pizzaschep is handig om achter de hand te hebben.

Heb je geen pizzasteen? Gebruik in dit geval óf een kant-en klare-bodem (deze is vaak wat steviger) én leg aluminiumfolie onder de pizza. Vouw de randen iets om zodat de saus er niet afloopt.

Pizza bereiden op de bbq

Genoeg (indirecte) hitte is enorm belangrijk wanneer je pizza van de BBQ maakt. Wel moet je erop letten dat de bodem niet verbrand. Voorkom verbranden door de kolen langs de buitenrand te verdelen en de pizzasteen pas na het verhitten (tot 300 ) op de BBQ te leggen. Eenmaal op temperatuur kost het slechts 5 minuten om de pizza knapperig en gaar te krijgen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker