De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza quattro stagioni

Deze pizza quattro stagioni is niet alleen simpel om te maken maar ook heerlijk. 

120 min voorbereidingstijd
90 min (voor)bereidingstijd
pizza-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze pizza quattro stagioni is niet alleen simpel om te maken maar ook heerlijk. 

Bereidingswijze

Bodem 

Stap 1: 
Meng de bloem met de gedroogde gist. Maak een kuil op de werkbank in de bloem en voeg in het midden het water toe. Meng vanuit het midden beetje bij beetje het bloem door het water. Voeg daarna een theelepel olijfolie toe. Kneed tot een deegbal ontstaat. Strooi als laatst het zout doorheen. Kneed het deeg minimaal 8 à 10 minuten.  

Stap 2: 
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en draai tot bollen. Laat de deegbollen op de werkbank voor 2 uur rijzen onder een stuk ingevet huishoudfolie.  

Stap 3: 
Rol het deeg uit met een roller of met de hand op een bebloemde werkbank. De dikte moet ongeveer 0,5 cm zijn.  

Topping: 

Stap 1: 
Prak de gepelde tomaten en meng dit met de oregano, olijfolie en zout en peper naar smaak. 

Stap 2: 
Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham en salami in dunne reepjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken. 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 250 °C. (Bij voorkeur met een pizzasteen erin.) Smeer de pizzabodem met de tomatensaus en beleg met de kaas, ham, salami, champignons en ui. Bak de pizza in ongeveer 8 en 15 minuten gaar of totdat de bodem bruin is gebakken. Bak je op een bakplaat? Zorg dan dat er bakpapier onder je pizza ligt en dat de bakplaat is voorverwarmd in de oven.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker