Deze pizza quattro stagioni is niet alleen simpel om te maken maar ook heerlijk. 

Danny Jansen

Ingredienten

2
Porties

Bodem

  • 250 g gezeefde bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 135 g lauw water
  • 1 tl olijfolie
  • ½ tl zout

Topping

  • 300 g gepelde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 kleine ui
  • 100 g champignons
  • 50 g gekookte ham
  • 50 g salami
  • 125 g mozzarella

Extra nodig

  • pizzasteen en pizzaschep

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 30 minuten

Bodem 

Stap 1: 
Meng de bloem met de gedroogde gist. Maak een kuil op de werkbank in de bloem en voeg in het midden het water toe. Meng vanuit het midden beetje bij beetje het bloem door het water. Voeg daarna een theelepel olijfolie toe. Kneed tot een deegbal ontstaat. Strooi als laatst het zout doorheen. Kneed het deeg minimaal 8 à 10 minuten.  

Stap 2: 
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en draai tot bollen. Laat de deegbollen op de werkbank voor 2 uur rijzen onder een stuk ingevet huishoudfolie.  

Stap 3: 
Rol het deeg uit met een roller of met de hand op een bebloemde werkbank. De dikte moet ongeveer 0,5 cm zijn.  

Topping: 

Stap 1: 
Prak de gepelde tomaten en meng dit met de oregano, olijfolie en zout en peper naar smaak. 

Stap 2: 
Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham en salami in dunne reepjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken. 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 250 °C. (Bij voorkeur met een pizzasteen erin.) Smeer de pizzabodem met de tomatensaus en beleg met de kaas, ham, salami, champignons en ui. Bak de pizza in ongeveer 8 en 15 minuten gaar of totdat de bodem bruin is gebakken. Bak je op een bakplaat? Zorg dan dat er bakpapier onder je pizza ligt en dat de bakplaat is voorverwarmd in de oven.  

Geef je waardering

20
pizza-hor.jpg