De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gado gado met zelfgemaakte pindasaus en rijst

Gado gado maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept. Lekker met de zelfgemaakte pindasaus.

Direct naar recept
Gado gado

Bereidingswijze

Begin met de pindasaus: hak de knoflook met de rode peper fijn. Meng met de pindakaas, sojasaus, limoenrasp- en sap, Worcestershiresaus en suiker tot een grove massa. Proef en breng eventueel op smaak met extra soja- of Worcestershiresaus. Zet apart tot gebruik.

Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de eieren 6 minuten, zodat het wit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht. Laat de tofu uitlekken in een vergiet en dep droog. Snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Verwarm een ruime koekenpan met de zonnebloemolie en bak hierin de tofu goudbruin en krokant aan de buitenkant. Breng op smaak met een beetje zout en veel versgemalen zwarte peper.

Vul een waterkoker en breng aan de kook. Overgiet de kool met het water in een vergiet en laat uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in stukjes van ongeveer een centimeter dik. Was de radijsjes en snijd in kwarten.

Pel de eieren en snijd in vieren. Verdeel de rijst over de bodem van vier grote borden. Verdeel hierover de tofu, groene kool, komkommer, radijsjes, taugé en eieren. Serveer met de pindasaus en verkruimel de kroepoek erover.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.