Gado gado met zelfgemaakte pindasaus en rijst

39
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Begin met de pindasaus: hak de knoflook met de rode peper fijn. Meng met de pindakaas, sojasaus, limoenrasp- en sap, Worcestershiresaus en suiker tot een grove massa. Proef en breng eventueel op smaak met extra soja- of Worcestershiresaus. Zet apart tot gebruik.

Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de eieren 6 minuten, zodat het wit gestold is en het eigeel nog een beetje zacht. Laat de tofu uitlekken in een vergiet en dep droog. Snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Verwarm een ruime koekenpan met de zonnebloemolie en bak hierin de tofu goudbruin en krokant aan de buitenkant. Breng op smaak met een beetje zout en veel versgemalen zwarte peper.

Vul een waterkoker en breng aan de kook. Overgiet de kool met het water in een vergiet en laat uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in stukjes van ongeveer een centimeter dik. Was de radijsjes en snijd in kwarten.

Pel de eieren en snijd in vieren. Verdeel de rijst over de bodem van vier grote borden. Verdeel hierover de tofu, groene kool, komkommer, radijsjes, taugé en eieren. Serveer met de pindasaus en verkruimel de kroepoek erover.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 teenje knoflook
  • 0,5 rode peper (zonder zaadjes)
  • 5 el pindakaas met stukjes
  • 2 el sojasaus
  • sap + rasp van 2 fairtrade limoenen
  • 3 el bruine suiker
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 200 g Bio+ tofu
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g gesneden groene kool
  • 16 radijsjes
  • 60 g kroepoek
Geef je waardering
39