De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza hawaii deluxe

Pizza is het ultieme comfortfood. Al helemaal deze Pizza Hawaii deluxe.

70 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Pizza Hawaii deluxe

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry De Man
  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk

"Ben jij ook liefhebber van ananas op je pizza? Dan ben je hier aan het goede adres. Deze pizza Hawaii deluxe is echt om je vingers bij af te likken"

Bereidingswijze

Deeg

  1. Meng de gist met de suiker en het water in een kom. Laat 5-10 minuten op een warme plaats staan, tot het mengsel gaat bubbelen.

  2. Doe de bloem met het zout op het werkblad. Maak een kuil in het midden en schenk hierin het gistwater.

  3. Meng, voeg de olijfolie erbij en kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat circa 30 minuten rijzen.

  4. Kneed het pizzadeeg nogmaals door, rol uit en duw uit in de met bakpapier bedekte vorm. Laat nog een half uur rijzen.

Topping

  1. Verwarm de oven voor op 230˚C.

    Liever zelf tomatensaus maken? Dit is hoe: Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook. Laat de tomaten uitlekken en voeg ze bij de knoflook in de pan. Maak de tomaten stuk met een houten spatel. Breng op smaak met chili, zout en peper en laat 10-15 minuten zachtjes koken. Snijd of scheur de basilicum, inclusief steeltjes, en schep door de saus. Laat afkoelen.

  2. Maak de ananas schoon en snijd langs de harde kern in vier stukken. Snijd de stukken in plakken.

  3. Verhit de grillpan en grill mooie grillstrepen op de ananas.

  4. Rasp de pecorino. Snijd de scamorza in plakken.

  5. Bestrijk het pizzadeeg met de saus. Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de scamorza op de pizza. Snijd de gekookte ham in reepjes en leg op de pizza. Schenk er olijfolie over.

  6. Bak de pizza circa 6-7 minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 180˚C en bak nog circa 15 minuten.

  7. Haal de pizza uit de oven, Bestrooi met pecorino en evt. chili. Snijd de ananas in stukken en leg op de pizza. Beleg met evt. overgebleven scamorza, rauwe ham, bestrooi met basilicumblaadjes, besprenkel met olijfolie en snijd in stukken.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker