Ben jij ook liefhebber van ananas op je pizza? Dan ben je hier aan het goede adres. Deze pizza Hawaii deluxe is echt om je vingers bij af te likken. Ultiem comfort food!

Perry de Man & Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

4
Personen

Siciliaans pizzadeeg (sfincione)

  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 2 tl suiker
  • 200 ml handwarm water
  • 375 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie

Topping

  • 200 ml tomatensaus
  • ½ verse ananas
  • 100 g Pecorino
  • 100 g Scamorza Affumicata (gerookte koemelkkaas)
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g gekookte achterham in dikke plakken (prosciutto cotto)
  • 1 bos basilicum
  • 100 g rauwe ham (prosciutto crudo)
  • olijfolie

Optioneel tomatensaus zelf maken:

  • 2 tenen knoflook
  • Scheut olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 mespunt gedroogde chilivlokken
  • Zout en peper
  • 2-3 takken basilicum

Extra nodig

  • Vorm 24 x 30 cm, bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 55 minuten

1. Meng de gist met de suiker en het water in een kom. Laat 5-10 minuten op een warme plaats staan, tot het mengsel gaat bubbelen.

2. Doe de bloem met het zout op het werkblad. Maak een kuil in het midden en schenk hierin het gistwater.

3. Meng, voeg de olijfolie erbij en kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat circa 30 minuten rijzen.

4. Optioneel: maak zelf tomatensaus of ga verder naar stap 5. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook. Laat de tomaten uitlekken en voeg ze bij de knoflook in de pan. Maak de tomaten stuk met een houten spatel. Breng op smaak met chili, zout en peper en laat 10-15 minuten zachtjes koken. Snijd of scheur de basilicum, inclusief steeltjes, en schep door de saus. Laat afkoelen.

5. Kneed het pizzadeeg nogmaals door, rol uit en duw uit in de met bakpapier bedekte vorm. Laat nog een half uur rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 230˚C.

7. Maak de ananas schoon en snijd langs de harde kern in vier stukken. Snijd de stukken in plakken.

8. Verhit de grillpan en grill mooie grillstrepen op de ananas.

9. Rasp de pecorino. Snijd de scamorza in plakken.

10. Bestrijk het pizzadeeg met de saus. Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de scamorza op de pizza. Snijd de gekookte ham in reepjes en leg op de pizza. Schenk er olijfolie over.

11. Bak de pizza circa 6-7 minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 180˚C en bak nog circa 15 minuten.

12. Haal de pizza uit de oven, Bestrooi met pecorino en evt. chili. Snijd de ananas in stukken en leg op de pizza. Beleg met evt. overgebleven scamorza, rauwe ham, bestrooi met basilicumblaadjes, besprenkel met olijfolie en snijd in stukken.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

24
Pizza Hawaii deluxe
Pizza Hawaii deluxe