Deeg
-
Meng de gist met de suiker en het water in een kom. Laat 5-10 minuten op een warme plaats staan, tot het mengsel gaat bubbelen.
-
Doe de bloem met het zout op het werkblad. Maak een kuil in het midden en schenk hierin het gistwater.
-
Meng, voeg de olijfolie erbij en kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat circa 30 minuten rijzen.
-
Kneed het pizzadeeg nogmaals door, rol uit en duw uit in de met bakpapier bedekte vorm. Laat nog een half uur rijzen.
Topping
-
Verwarm de oven voor op 230˚C.
-
Maak de ananas schoon en snijd langs de harde kern in vier stukken. Snijd de stukken in plakken.
-
Verhit de grillpan en grill mooie grillstrepen op de ananas.
-
Rasp de pecorino. Snijd de scamorza in plakken.
-
Bestrijk het pizzadeeg met de saus. Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de scamorza op de pizza. Snijd de gekookte ham in reepjes en leg op de pizza. Schenk er olijfolie over.
-
Bak de pizza circa 6-7 minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 180˚C en bak nog circa 15 minuten.
-
Haal de pizza uit de oven, Bestrooi met pecorino en evt. chili. Snijd de ananas in stukken en leg op de pizza. Beleg met evt. overgebleven scamorza, rauwe ham, bestrooi met basilicumblaadjes, besprenkel met olijfolie en snijd in stukken.
0 reacties