Pizzabodem
- Maak een papje van lauw water, gist en suiker.
- Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de rest van het water, gistmengsel en olijfolie. Strooi zout over de bloem.
- Kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
- Rol beide stukken deeg met bloem uit.
Tomaten-basilicumtopping
- Pel en snipper de ui.
- Pel het hak de knoflook.
- Snijd de rode peper fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Blus af met de balsamico azijn en de gepelde tomaten toe.
- Kook circa 5 minuten tot de saus iets is ingedikt.
- Pureer de saus met de staafmixer.
- Verhit olie in een pan en bak het uitgerolde deeg om en om circa drie minuten.
- Snijd de mozzarella in dunne plakken.
- Draai het deeg in de pan om.
- Verdeel de tomatentopping over het deeg in de pan. Houd wat mozzarella achter voor de andere pizza.
- Dek de pizza af met aluminiumfolie en bak de pizza circa 5 minuten op zacht vuur.
- Pluk en hak de basilicum en verdeel over de pizza.
Groene bonentopping
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
- Verhit een klontje boter in de pan.
- Voeg de limabonen en de helft van de erwten toe. Breng op smaak met rasp van een halve citroen een beetje zout en versgemalen peper.
- Pureer de bonenpasta tot een smeerbare massa.
- Doe de overige erwten in een kom, maak de erwten aan met een beetje olijfolie, zout, peper en de rasp van een citroen.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak het overgebleven deeg circa 3 minuten. Draai het deeg in de pan om.
- Haal de bodem uit de pan.
- Bestrijk met de bonenspread bestrijk de randen met olijfolie.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel samen met de rest van de erwtensalade over de pizza.
- Pers het sap van de citroen uit over de pizza en garneer met een takje munt.
0 reacties