Stap 1:
Snijd het buikspek in stukken van circa 2 cm. Snijd 2 plakjes gember en houd de rest apart.
Stap 2:
Breng een pan met water aan de kook en blancheer het vlees en de gember voor circa 3 minuten.
Stap 3:
Verhit olie in een pan en bak het buikspek rondom knapperig en goudbruin.
Stap 4:
Voeg de gember, steranijs, laurier, jonge sojasaus, oude sojasaus, pruim, suiker, sherry en water toe. Doe de deksel op de pan en laat sudderen voor circa 60 minuten. Voeg daarna de azijn toe en roer door. Zet het vuur uit en serveer de Shanghai-style braised pork belly in een diep bord.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood
3 reacties
Ik weet niet goed wat ik daar voor moet nemen
Ik heb het O.a. bij Kikoman gevraagd en die heeft het over dat alle soja saus 6 maanden gefementeerd is , ook bij een ander geen echte reactie
Maar ik wil het recept wel goed beginnen ,met de juiste producten
Mvg Annet
Het verschil tussen oude en jonge sojasaus heeft inderdaad te maken met de fermentatietijd. Bij gebrek aan oude of jonge sojasaus is het mogelijk om 6el van de standaard sojasaus te gebruiken.
Groetjes,
Team-24Kitchen