De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shanghai-style braised pork belly

Iets te vieren of wil je je uitsloven in de keuken? Wij hebben het perfecte recept voor je! Deze Chinese specialiteit is om je vingers bij af te likken.

40 min voorbereidingstijd
Shanghai Pork Belly horizontaal

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Iets te vieren of wil je je uitsloven in de keuken? Wij hebben het perfecte recept voor je! Deze Chinese specialiteit is om je vingers bij af te likken.

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd het buikspek in stukken van circa 2 cm. Snijd 2 plakjes gember en houd de rest apart.

Stap 2:
Breng een pan met water aan de kook en blancheer het vlees en de gember voor circa 3 minuten.

Stap 3:
Verhit olie in een pan en bak het buikspek rondom knapperig en goudbruin.

Stap 4:
Voeg de gember, steranijs, laurier, jonge sojasaus, oude sojasaus, pruim, suiker, sherry en water toe. Doe de deksel op de pan en laat sudderen voor circa 60 minuten. Voeg daarna de azijn toe en roer door. Zet het vuur uit en serveer de Shanghai-style braised pork belly in een diep bord.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Kikkoman

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Logo Amazing Oriental

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik wil graag naast het recept de uitzending terug kunnen kijken. Kan ik nergens vinden.
Theo van der Kracht
14-12-2023

Ook lekker