Iets te vieren of wil je je uitsloven in de keuken? Wij hebben het perfecte recept voor je! Deze Chinese specialiteit is om je vingers bij af te likken.

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

  • 600 g buikspek met zwoerd
  • 2 cm gember
  • 1 stengel bosui
  • 2 stuks laurierblad
  • 50 ml sherry
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels oude sojasaus
  • 4 eetlepels jonge sojasaus
  • 60 g Chinese bloksuiker
  • 2 stuks Japanse pruimen
  • 2 stuks steranijs
  • 2 stuks kaneelstokjes
  • 1 eetlepel azijn

Bereidingswijze

40 minuten

Stap 1:
Snijd het buikspek in stukken van circa 2 cm. Snijd 2 plakjes gember en houd de rest apart.

Stap 2:
Breng een pan met water aan de kook en blancheer het vlees en de gember voor circa 3 minuten.

Stap 3:
Verhit olie in een pan en bak het buikspek rondom knapperig en goudbruin.

Stap 4:
Voeg de gember, steranijs, laurier, jonge sojasaus, oude sojasaus, pruim, suiker, sherry en water toe. Doe de deksel op de pan en laat sudderen voor circa 60 minuten. Voeg daarna de azijn toe en roer door. Zet het vuur uit en serveer de Shanghai-style braised pork belly in een diep bord.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Shanghai Pork Belly horizontaal
Shanghai-style braised pork belly