Stap 1:
Meng bloem, water en een snuf zout. Kneed tot een bol deeg. Dek af en laat voor circa 30 minuten rijzen.
Stap 2:
Rol het deeg uit, maak er een rol van en snijd stukken van circa 2 cm. Bestuif je werkblad en druk de kleine stukken plat en rol de zijkanten verder uit met een deegroller.
Stap 3:
Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Snijd de bosui fijn. Voeg beide toe aan het gehakt samen met de sesamolie, kippenbouillon, snuf zout en meng goed door elkaar. Vul het deeg met het gehaktmengsel en vouw dicht.
Stap 4:
Doe de gyoza's in een pan met een scheut olie en 2 el water, Doe de deksel op de pan en gaar in circa 5 op middelhoog vuur.
Stap 5:
Snijd de peper in ringetjes. Meng voor de dipsaus de azijn, teriyakisaus, sesamolie, peper en verse koriander.
Stap 6:
Serveer de gyoza's met de dipsaus en garneer met verse munt en Thaise basilicum.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD
1 reactie