De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cheese buldak

Liefhebber van pittig? Dan wil je deze buldak met kaas écht een keer proberen. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cheese Buldak

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Buldak hot chicken of Koreaanse vuurkip met kaas is hét recept uit Korea dat je een keer moet proberen. Het is bekend om zijn extreem pittige kip op basis van gochujang."

Bereidingswijze

Cheese buldak

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Marineer met de kippenbouillon, sojasaus, zonnebloemolie en masseer goed in. Laat rusten tot gebruik.

  2. Schil de nashipeer en snijd in parten. Pel de ui en knoflook en snijd in stukken. Verwijder de steel van de chilipepers. Doe de nashipeer, ui en knoflook in de keukenmachine samen met de chilivlokken en chilipasta en maal tot een saus.

  3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijenfilet goudbruin. Verhit een andere pan. Voeg hier dan de kippendijenfilet, pittige saus en rijstcakes aan toe. Verwarm dit op middel vuur voor 5 minuten met de deksel op de pan.

  4. Serveer de kip met de saus en rijstcakes in een diepe kom. Beleg met de mozzarella en smelt met een brander. Garneer daarna met sesamzaad.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Waarom is buldak zo heet?

Buldak is zo heet omdat het gemaakt wordt met gochugaru (Koreaanse chilivlokken) en vooral gochujang (Koreaanse gefermenteerde chilipasta). Vooral in kant-en-klare versies zoals de bekende Samyang buldak noodles cheese. Wanneer je buldak cheese zelf maakt, zoals in dit recept, kun je de pittigheid zelf aanpassen.

Cheese Buldak

Hoeveel calorieën zitten er in buldak cheese?

Cheese buldak als warm gerecht bevat gemiddeld 600–700 kcal per portie van 250 gram. De meeste calorieën komen van de kip, pittige saus en gesmolten kaas. Het is rijk aan eiwitten, maar ook aan vet en suiker.

cheese buldak

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.