Liefhebber van pittig? Dan wil je deze Koreaanse vuurkip met kaas écht een keer proberen. 

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 2 stuks kippendijfilet met huid
  • 1 eetlepel kippenbouillon
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 zoete ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 chilipepers
  • 1/2 nashipeer
  • 4 eetlepels gochugaru (chilivlokken)
  • 1 eetlepel gochujang (chilipasta)
  • 100 g Koreaanse rijstcakes
  • 100 g mozzarella
  • 1 tl sesamzaad

Extra nodig

  • gasbrander

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Snijd de kippendijfilet in blokjes. Marineer met de kippenbouillon, sojasaus, zonnebloemolie en masseer goed in. Laat rusten tot gebruik.

Stap 2:
Schil de nashipeer en snijd in parten. Pel de ui en knoflook en snijd in stukken. Verwijder de steel van de chilipepers. Doe de nashipeer, ui en knoflook in de keukenmachine samen met de chilivlokken en chilipasta en maal tot een saus.

Stap 3:
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijenfilet goudbruin. Verhit een andere pan. Voeg hier dan de kippendijenfilet, pittige saus en rijstcakes aan toe. Verwarm dit op middel vuur voor 5 minuten met de deksel op de pan.

Stap 4:
Serveer de kip met de saus en rijstcakes in een diepe kom. Beleg met de mozzarella en smelt met een brander. Garneer daarna met sesamzaad

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Cheese Buldak
Cheese Buldak 2