Gek op spicy food? Dan is deze pittige pompoensoep met garnalen-wontons perfect voor jou. En het allerleukste: het gerecht serveer je binnen 45 minuten op tafel!

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Pompoensoep

  • 1/2 pompoen
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 tl trassi
  • 1,5 l water
  • 400 ml kokosmelk

Garnalen-wontons

  • 100 g garnalen
  • 1/2 bos bosui
  • 2 cm gember
  • 1 pak wontonvellen
  • 1 ei
  • 500 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

45 minuten

Pompoensoep

Stap 1:
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het pompoenvlees in blokjes.

Stap 2:
Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes.

Stap 3:
Vijzel de sjalotten, rode peper, knoflook, trassi en 1 eetlepel kokosmelk tot een pasta.

Stap 4:
Breng in een hoge pan het water, de helft van de kokosmelk en de trassipasta aan de kook. Voeg de pompoen toe en laat dit in circa 30 minuten gaarkoken.

Stap 5:
Mix tot een gladde soep met de staafmixer en voeg dan de overige kokosmelk toe.

Garnalen-wontons

Stap 1:
Hak de garnalen heel fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en meng door de garnalen. Schil de gember en rasp een mespuntje bij de garnalen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2:
Verwarm in een brede pan een halve liter zonnebloemolie tot 180 ºC. Vul met een lepel het middelste gedeelte van de wontonvellen. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de wontonvellen. Vouw de vellen dicht in frituur in olie de van 180 ºC tot ze goudbruin zijn.

Stap 3:
Serveer de garnalen-wontons bij de heerlijke soep.

Tip van Danny:

Voor een vegetarische variant vervang je de trassi voor miso (gefermenteerde sojapasta) en de garnalen voor pompoenblokjes.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

Pompoensoep
Pompoensoep (verticaal)