De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wontonsoep met garnaal

Het zal je misschien verbazen maar deze originele wontonsoep maak je heel simpel en snel. Eveline deelt haar recept zodat ook jij deze heerlijke versie van wontonsoep met garnalen kunt voorschotelen.

15 min voorbereidingstijd
Wontonsoep met garnaal

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Zelf wontonsoep maken leerde ik jaren geleden. Het is eigenlijk een soep met gevulde dumplings. In dit recept zijn het dumplings met garnaal."

Bereidingswijze

Wontonsoep

  1. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bosui en garnalen fijn. Kneed dit met de kippenbouillonpoeder, zout en de sesamolie. Vul een wontonvel met het garnalen mengsel en vouw dicht.

  2. Kluts het ei. Snijd de paksoi. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin het ei. Voeg vervolgens water hier aan toe en kook voor circa 5 minuten. Voeg dan de wonton en paksoi toe en roerbak voor circa 2 minuten.

  3. Verdeel de paksoi en wontons over de kommen en verdeel daarna de bouillon. Garneer met sojasaus en met de afterburnsaus.

Wat is wontonsoep?

Wontonsoep is een Chinese soep met gevulde deegpakketjes, de wontons (lijken op dumplings of gyoza). De vulling bestaat meestal uit gehakt varkensvlees, garnalen en kruiden. 

Wontonsoep met garnaal

Welke bouillon voor wontonsoep?

Voor wontonsoep gebruik je het liefst een heldere kippenbouillon. Je kunt ook een combinatie maken van kip en groentebouillon. Voeg gember, knoflook en een scheutje sojasaus toe voor meer smaak.

kippenbouillon

Is wontonsoep een gezonde soep?

Ja, wontonsoep kan gezond zijn. De bouillon is licht en de wontons bevatten vaak mager vlees, garnalen of groenten. Let wel op het zoutgehalte in kant-en-klare varianten. 

bouillonblokjes

Waarvan is wonton gemaakt?

De wonton (soort dumpling) voor in wontonsoep wordt gemaakt van wonton wrappers. Dit bestaat uit een dun velletje deeg van tarwebloem, water en soms ei. De vulling kun je zelf kiezen!

Miniatuur

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Dit recept is super! Ik heb het vanavond gekookt uit Eveline haar boek samen met nog 2 andere gerechten. We hebben echt gesmuld vanavond!
Marion Vermaas
22-10-2023
Heeeeeeerlijk
Dorien Linssen
09-04-2025

Ook lekker