De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Nederlandse recepten! Volop inspiratie voor typisch Hollands eten

typisch Nederlandse recepten

Typisch Nederlandse voorgerechten

Met stip op één in het lijstje typisch Nederlands voorgerechten staat wat ons betreft de garnalencocktail. Weinig recepten zijn authentieker dan dit mengsel van garnalen en whiskysaus (kerstdiner-klassieker!), uiteraard gemaakt met Hollandse garnalen. De cocktail wordt op de voet gevolgd door een lekker soepje, het liefst gemaakt van verse groenten uit eigen land en natúúrlijk met balletjes. Of haal de klassieke witlofsalade uit de kast!

Maar ook een kroket doet het goed als 'amuse' vooraf. En die maak je dus heel makkelijk zelf van kaas, groenten of zelfs van waddengarnalen. Hoe Hollands wil je het hebben?

Hollandse hoofdgerechten

Wanneer je jouw tafelgasten een oer-Hollands hoofdmaal voor wilt schotelen, denk je meteen aan stamppot.

Terecht. Met een stomende pan gestampte aardappelen en groenten blijft er gegarandeerd geen bordje leeg. Zeker niet wanneer je de (Leidse) hutspot, andijviestamp of boerenkoolstamppot combineert met een ouderwetse gehaktbal of een geurige schaal stoofvlees.

Maar laten we die andere Nederlandse klassiekers niet vergeten: erwtensoep (snert!), een rijke huzarensalade, een AVG'tje (aardappel, vlees, groente), of ovenschotel (witlof!). Of doe eens anders en maak een luxe versie van de kapsalon!

Hier vind je alle typisch Hollandse hoofdgerechten >

Lekkere toetjes

Waar de Fransen uitblinken in rijke desserts, gaan we in Nederland graag voor een Lekker Toetje. Want zeg nou zelf: wie maak je niet blij met een klassieke vlaflip? Of - ken je 'em nog - grootmoeders griesmeelpudding? En durf eens nee te zeggen tegen een portie flensjes!

Kijk, laat je inspireren en wat je ook gaat maken: eet smakelijk!

Lekkerste recepten

Typisch Nederlandse recepten