Tip: in de video maakt Wim garnaal- en kaaskroketten. Kijk voor het recept van de garnaalkroketten hier.
Voor de vulling
Smelt de boter en voeg bloem toe. Bak alles even op, blus met melk en breng de saus al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de geweekte gelatine toe en los al roerend op. Let op dat de saus niet meer kookt.
Smelt de kaas in het mengsel. Klop de eidooiers los met de room en voeg toe. Meng goed. Stort de helft van de kaasvulling uit op een ingeoliede plaat en dek af met vershoudfolie. Herhaal dit bij een nieuwe plaat met de rest van de vulling. Laat minstens 1 nacht in de koelkast rusten.
Afwerking
Bekleed een snijplank met bakpapier en leg hierop beide vullingen (naast elkaar). Bestrooi met een beetje bloem en snijd uit elke vulling een 15-tal kroketjes. Vul een schaal met de bloem, één met de losgeklopte eieren, olie, peper en zout en één schaal met de panko. Wentel elke portie eerst in de bloem. Haal ze daarna door de eieren. Wentel ze ten slotte door de panko. Laat de kroketten ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast. Frituur ze goudgeel op 180 °C in arachideolie.
Serveer de kroketten met kerstomaatjes, tuinkers en een partje citroen.
0 reacties