De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cordon bleu met honingmosterd-bospeen en krieltjes uit de airfryer

Een heerlijk klassiek AVG'tje (aardappel, vlees, groenten) maar dan uit de airfryer. Chef Danny deelt zijn ambachtelijke recept.

40 min kooktijd
Cordonbleu airfryer

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een heerlijk klassiek AVG'tje (aardappel, vlees, groenten) maar dan uit de airfryer. Chef Danny deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Cordon Bleu 
Stap 1:  
Verwarm de airfryer op 180°C. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 2: 
Plet de stukken fricandeau tussen een stuk keukenfolie met een pannetje of vleeshamer. Leg de geplette stukken vlees op de werkbank en leg daarop de plak achterham en de plak oude kaas. Vouw het vlees dubbel en sluit met de cocktailprikkertjes. 

Stap 3:  
Kluts de eieren. Wentel de dichtgevouwen cordon bleus eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met paneermeel. Bestrijk de gepaneerde cordon bleus met een beetje zonnebloemolie. Leg op het rekje van de airfryer en bak circa 5 minuten.  

Honingmosterd-bospeen en krieltjes  
Stap 1: 
Schil de bospenen en halveer ze in de lengte. Haal het rekje met de cordon bleus uit de airfryer en doe de mini-krieltjes en de bospenen naast elkaar in het mandje van de airfryer. Zet dan het rekje weer terug. Bak de bospenen, krieltjes en cordon bleus voor 10 minuten. Schud de krieltjes en penen regelmatig door. 

Stap 2: 
Roer de honing en de mosterd door elkaar en bestrijk de bospenen ermee. Bak alles nog circa 5 minuten. Hak ondertussen de peterselie. 

Stap 3: 
Serveer de cordon bleu met de krieltjes en de bospenen en bestrooi met de peterselie. Verwijder de prikkers voor het eten. 

Tip van Danny: 
Varieer met een ham- en kaassoort naar eigen keus. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Hét beste uit de aarde, het makkelijkst in de keuken en het lekkerst op het bord: de oer-Hollandse piepers van CêlaVíta. Met de aardappelen van CêlaVíta til je elk gerecht naar een hoger niveau! De uitgesproken aardse-smaak is kenmerkend voor de aardappelen met het welbekende blauwe etiket. Voeg de pieper toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

logo-celavita.png

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker