Griesmeelpudding
Rasp de schil van de sinaasappel boven de slagroom, halveer de sinaasappel en pers het sap eruit boven de slagroom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng het merg samen met het stokje, de slagroom, melk, griesmeel en de suiker aan de kook. Laat circa 4 minuten al roerend gaar koken. Vet de puddingvorm in met boter en bestrooi met kristalsuiker. Verwijder het vanillestokje. Schenk de griesmeelmassa in de puddingvorm en dek af met plasticfolie. Laat circa 3 uur in de koelkast opstijven.
Zomerse stoofperen
Schil en de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in vieren. Breng de witte wijn met de suiker aan de kook. Rasp de schil van sinaasappel en citroen. Halveer de sinaasappel en citroen en pers het sap eruit boven de witte wijn. Stoof de peren op laag vuur in circa 30 minuten beetgaar. Laat de peren uitlekken en afkoelen.
Geroosterde amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Opmaak
Stort de pudding. Serveer met de zomerse stoofperen en het geroosterde amandelschaafsel. Bestuif met poedersuiker.
Grootmoeders griesmeelpudding met stoofperen
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
8
Personen
Griesmeelpudding
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 700 ml melk
- 100 ml slagroom
- 100 g griesmeel
- 175 g suiker
Zomerse stoofperen
- 2 handperen
- 500 ml witte wijn
- 50 g suiker
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Geroosterde amandelschaafsel
- 75 g geschaafde amandelen
Extra nodig
- rasp
- puddingvorm
- boter om in te vetten
- suiker om te bestrooien
- plasticfolie
- bakpapier
- poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze
15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen