De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grootmoeders griesmeelpudding met stoofperen

Rasp de schil van de sinaasappel boven de slagroom, halveer de sinaasappel en pers het sap eruit boven de slagroom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng het merg samen met het stokje, de slagroom, melk, griesmeel en de suiker aan de kook.

180 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Grootmoeders griesmeelpudding met stoofperen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Griesmeelpudding
Rasp de schil van de sinaasappel boven de slagroom, halveer de sinaasappel en pers het sap eruit boven de slagroom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng het merg samen met het stokje, de slagroom, melk, griesmeel en de suiker aan de kook. Laat circa 4 minuten al roerend gaar koken. Vet de puddingvorm in met boter en bestrooi met kristalsuiker. Verwijder het vanillestokje. Schenk de griesmeelmassa in de puddingvorm en dek af met plasticfolie. Laat circa 3 uur in de koelkast opstijven.

Zomerse stoofperen
Schil en de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in vieren. Breng de witte wijn met de suiker aan de kook. Rasp de schil van sinaasappel en citroen. Halveer de sinaasappel en citroen en pers het sap eruit boven de witte wijn. Stoof de peren op laag vuur in circa 30 minuten beetgaar. Laat de peren uitlekken en afkoelen.

Geroosterde amandelschaafsel
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Opmaak
Stort de pudding. Serveer met de zomerse stoofperen en het geroosterde amandelschaafsel. Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker