De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken schol met blote billetjes in het gras

Eet jij je gebakken schol ook zo graag met blote billetjes in het gras?

25 MIN
Gebakken schol met blote billetjes in het gras

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Het is weer tijd voor een gerecht uit oma's tijd. Daarom delen wij vandaag het recept voor een gebakken schol met blote billetjes in het gras. 

Bereidingswijze

1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.

2. Schil en snijd de aardappels in gelijkmatige stukken. Doe in een pan met water en zout, breng aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar.

3. Optioneel: Fileer de schol. Knip de staart en zijkanten van de vis. Snijd met een scherp fileermes over het midden langs de graat en snijd de vis voorzichtig van de graat. Snijd de filet los en herhaal met de andere drie filets. Bewaar de graten en kop om een andere keer bouillon van te trekken.

4. Maak de snijbonen schoon en snijd schuin in dunne reepjes. Blancheer de snijbonen in het kokende water beetgaar in 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.

5. Pel en plet de knoflook, pluk de oregano. Verhit de olijfolie samen met een klont boter en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappels toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de snijbonen toe en een scheut olijfolie. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe, gevolgd door de witte bonen. Hak de oregano en voeg toe, draai het vuur uit en schep om.

6. Optioneel: snijd de visfilets panklaar door de zijkanten eraf te trimmen.

7. Bestrooi ondertussen de schollen met zout en peper en breng de bloem op smaak met zout en peper, haal de vis door de bloem.

8. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en leg de vis met de velkant naar beneden in de pan. Zet er eventueel een pan op om te verzwaren, draai het vuur laag en bak langzaam uit. Zet het vuur hoger, voeg de boter toe en draai de vis om, zet het vuur uit. De andere kant gaart nog door door de vastgehouden hitte van de pan. Schep eventueel wat van de boter over de vis.

9. Schep de aardappels en groenten op de borden. Leg de schollen erop en schep de jus uit de pan eroverheen. Leg een takje oregano op de vis als garnering en breng op smaak met wat zout.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker