Een avg'tje staat vaak bij ons op het menu. En niets is lekkerder wanneer er lekkere saus is voor bij je v'tje. Wij delen ons recept voor een romige champignonsaus.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpuree

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat

Karbonades

  • 4 karbonades
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 g ongezouten roomboter

Romige saus

  • 150 g champignons
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 375 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 1/2 el verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Extra nodig

  • pureestamper

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met een snuf zout. Stamp samen met de melk, 30 g roomboter en nootmuskaat tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.

Breng de karbonades op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Verhit 25 g roomboter in een braadpan tot het is gesmolten. Bak de karbonades ongeveer 4 minuten per kant totdat ze aan beide kanten bruin zijn. Leg de karbonades vervolgens op een verwarmd bord en laat rusten.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg in dezelfde pan de champignons toe en bak ze goudbruin. Voeg de knoflook, oregano en 1 el peterselie toe en roer 30 seconden door. Voeg daarna de kippenbouillon en kookroom toe en meng goed door. Laat het geheel voor 4 minuten sudderen totdat de saus wat dikker is geworden.

Leg de karbonades weer terug in de pan en laat ze 3 minuten meesudderen.

Serveer de aardappelpuree met de karbonade en een paar scheppen saus. Garneer met de overgebleven peterselie.

Serveertip: Geef er een frisse salade bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

202
Karbonade in romige saus met aardappelpuree
Karbonade in romige saus met aardappelpuree