De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Karbonade in romige saus met aardappelpuree

Karbonade in romige saus is een goed idee voor je avg-dagje.

25 MIN
Karbonade in romige saus met aardappelpuree

Een avg'tje staat vaak bij ons op het menu. En niets is lekkerder wanneer er lekkere saus is voor bij je v'tje. Wij delen ons recept voor een romige champignonsaus.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met een snuf zout. Stamp samen met de melk, 30 g roomboter en nootmuskaat tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.

Breng de karbonades op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Verhit 25 g roomboter in een braadpan tot het is gesmolten. Bak de karbonades ongeveer 4 minuten per kant totdat ze aan beide kanten bruin zijn. Leg de karbonades vervolgens op een verwarmd bord en laat rusten.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg in dezelfde pan de champignons toe en bak ze goudbruin. Voeg de knoflook, oregano en 1 el peterselie toe en roer 30 seconden door. Voeg daarna de kippenbouillon en kookroom toe en meng goed door. Laat het geheel voor 4 minuten sudderen totdat de saus wat dikker is geworden.

Leg de karbonades weer terug in de pan en laat ze 3 minuten meesudderen.

Serveer de aardappelpuree met de karbonade en een paar scheppen saus. Garneer met de overgebleven peterselie.

Serveertip: Geef er een frisse salade bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker