Andy McDonald

Ingredienten

4
Personen

Boerenkoolstamppot

  • 1.5 kg kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g spekblokjes
  • 500 g grofgesneden boerenkool
  • 100 g roomboter
  • 200 ml melk
  • 1 el mosterd

Extra nodig

  • pureeknijper of stamper

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Schil en spoel de aardappels. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels gaar in circa 15 minuten.

Pel en snipper de uien. Hak de rozemarijn. Bak de spek in een droge pan en voeg de rozemarijn en uien toe. Bak het geheel tot de uien glazig zijn. Voeg de boerenkool toe en smoor deze in circa 15 minuten tot het slinkt.

Verwarm de melk en boter in een pan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg vervolgens de verwarmde melk en boter toe en roer goed door tot het een smeuig geheel is. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg het boerenkoolmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een beetje mosterd. 

Serveer met gehaktbal of runderworstje.

Geef je waardering

1928
Boerenkoolstamppot