Boerenkoolstamppot maken: tips en tricks
- De gouden tip voor het maken van een boerenkoolstamppot geldt eigenlijk voor elke stamppot: gebruik de juiste aardappelen. Koop áltijd kruimige of extra kruimige aardappelen. Deze zijn het meest geschikt voor een puree, omdat ze na het koken makkelijker uit elkaar vallen en dus makkelijker stampen.
- Tenslotte is het aan te raden om de aardappelen met een stamper te pletten en géén keukenmachine te gebruiken. Wil je weten hoe je een puree nóg smeuïger maakt?
Kun je boerenkool bewaren?
Ja, boerenkool kun je op verschillende manieren bewaren. Hoewel de seizoensgroente het allerlekkerste smaakt wanneer deze vers is. Boerenkool kun je zowel in de koelkast als in de vriezer bewaren.
Boerenkool bewaren in de koelkast
Verse, ongesneden boerenkool is 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Als de boerenkool is voorgesneden, is het mogelijk om het restant 1 tot 2 dagen te bewaren in de koelkast. Tip: bewaar de boerenkool in een papieren zak zodat de groente niet gaat 'zweten'. Gekookte boerenkool kun je 2 dagen bewaren in een goed afgesloten tupperware bakje in de koelkast.
Boerenkool bewaren in de vriezer
Om rauwe boerenkool in te vriezen moet je de seizoensgroente eerst blancheren. Hierbij verwijder je de bladeren en was je ze goed onder stromend water. Leg de bladeren in een grote pan met water en kook voor 2 tot 3 minuten. Giet de boerenkool af en spoel onder koud water. Hierdoor stopt het kookproces. Dep de boerenkool goed droog met keukenpapier en verpak hem luchtdicht in een zakje of bakje. Bij minimaal -18˚C is de verse boerenkool tot 12 maanden houdbaar. Gekookte boerenkool blijft 3 maanden houdbaar.
Meer tips over boerenkool?
> Zó kook je boerenkool perfect gaar
> Op deze manier kun je het beste je boerenkool bewaren
0 reacties