Hoe lang moet boerenkool koken?

Het antwoord op de belangrijkste vraag bij het koken van verse boerenkool: om de boerenkool perfect gaar te krijgen ligt de kooktijd tussen de 15 en 25 minuten. Wil je boerenkool met een lichte bite, dan adviseren wij een kooktijd van 15 minuten. Wil je je boerenkool door en door gaar (voor in de stamppot) dan raden wij je aan om de boerenkool 20 tot 25 minuten te koken. 

Hoe kook je boerenkool?

  1. Spoel de boerenkool voor het koken af in een vergiet met koud stromend water, om de laatste zandresten eraf te spoelen.
  2. Plaats de gesneden boerenkool in een ruime pan met water op het vuur en voeg een snufje zout toe.
  3. Wanneer het water aan de kook is, laat je de boerenkool 15 tot 25 minuten doorkoken.
  4. Giet met behulp van een vergiet de boerenkool af en druk nog even na om al het water te verwijderen. Een restje boerenkool over? Op deze manier kun je het beste je boerenkool bewaren. 

Ga jij boerenkool koken? Bekijk hier de lekkerste recepten met boerenkool.