Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen

28
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook | Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en de boter. Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten. Breng op smaak met een snufje zout. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool.

Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort door. Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas. Doe de pasta in een ovenschaal. Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes. Verdeel over de pasta. Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten. Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

Ingredienten

4
Personen

Voor de boerenkoolpasta

  • 25 g roomboter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 8 takjes tijm, blaadjes losgerist
  • 400 g volkoren fusili pasta
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 350 g verse zalm
  • 250 g ricotta
  • rasp en sap van 0,25 citroen
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g paneermeel
Geef je waardering
28