Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen
- 
        Verwarm je oven voor op 200 graden. 
- 
        Breng een grote pan met water aan de kook. 
- 
        Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en boter. 
- 
        Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes. 
- 
        Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper. 
- 
        Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. 
- 
        Bak de champignons mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten. 
- 
        Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten. Breng op smaak met een snufje zout. 
- 
        Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool. 
- 
        Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort mee. 
- 
        Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas. 
- 
        Doe de pasta in een ovenschaal. 
- 
        Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes. Verdeel over de pasta. 
- 
        Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten. 
- 
        Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. 
 
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
   
   
   
       
 
   
   
 
  
0 reacties