De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen

Ben jij dol op pasta? Dan is deze romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen echt een aanrader!

25 min. voorbereidingstijd
15 min. wachttijd
Direct naar recept
Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Een rijke pasta met verschillende soorten groenten en zalm is echt voor herhaling vatbaar."

Bereidingswijze

Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.

  2. Breng een grote pan met water aan de kook.

  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en boter.

  4. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

  5. Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper.

  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

  7. Bak de champignons mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten.

  8. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten. Breng op smaak met een snufje zout.

  9. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool.

  10. Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort mee.

  11. Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas.

  12. Doe de pasta in een ovenschaal. 

  13. Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes. Verdeel over de pasta.

  14. Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten.

  15. Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.