De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen

Ben jij dol op pasta? Dan is deze romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen echt een aanrader!

40 MIN
Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm, champignons en citroen
PLUS

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook.
  3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en boter.
  4. Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  7. Bak de champignons mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten.
  8. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten. Breng op smaak met een snufje zout.
  9. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool.
  10. Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort mee.
  11. Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas.
  12. Doe de pasta in een ovenschaal. 
  13. Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes. Verdeel over de pasta.
  14. Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten.
  15. Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker