Boerenkool-recepten
Chef aan het woord
Ik ben dol op boerenkoolstamppot! Voor mijn aardappelpuree gebruik ik áltijd kruimige of extra kruimige aardappelen, want deze vallen direct uit elkaar en stampen daardoor makkelijker. En dat is natuurlijk wat je wil, niet waar?
De lekkerste recepten met boerenkool:
Hoeveel boerenkool gebruik je per persoon?
De hoeveelheid boerenkool die je per persoon nodig hebt hangt af van een aantal factoren, zoals: leeftijd, geslacht en eetlust. Naar schatting eet een gemiddeld persoon zo'n 200 á 250 gram boerenkool. Serveer je boerenkool (stamppot) als hoofdgerecht dan moet je uitgaan van zo'n 450 tot 500 gram per persoon.
Wat eet je bij boerenkool?
Als je écht op de klassieke Hollandse tour wilt gaan, dan serveer je natúúrlijk rookworst, spekjes of gehaktballetjes bij de boerenkool. Maar boerenkool kun je eigenlijk met alles wat je lekker vindt serveren.
Hoe kun je boerenkool bewaren?
Verse, ongesneden boerenkool kun je het beste in een papieren zak in de koelkast bewaren. Deze is 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Gekookte boerenkool kun je 2 dagen bewaren in een goed afgesloten tupperware bakje in de koelkast. Gekookte boerenkool kun je ook eventueel bewaren in de vriezer. Bij minimaal -18˚C is de gekookte boerenkool tot 3 maanden houdbaar.