- Verwarm de grill van de oven voor op 160 °C .
Aardappels en speklappen
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de speklappen aan beide kanten met zout en de 5 spice kruiden.
- Vet een ovenschaal in met olie en leg de speklappen erin.
- Bak de speklappen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Pittige boerenkoolstamppot
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
- Verwijder, indien nodig, het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprika en salami circa 3 minuten.
- Voeg de boerenkool toe en roerbak circa 2 minuten op hoog vuur.
- Blus af met 3 eetlepels water en laat circa 5 minuten garen.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk in een pan of magnetron. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn met een stamper.
- Voeg de boerenkool toe aan de aardappels en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de zilveruitjes circa 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Meld je aan en praat mee