Pittige boerenkoolstamppot

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill van de oven voor op 160 °C .

Aardappels en speklappen

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  • Bestrooi de speklappen aan beide kanten met zout en de 5 spice kruiden.
  • Vet een ovenschaal in met olie en leg de speklappen.
  • Bak de speklappen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Pittige boerenkoolstamppot

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Verwijder, indien nodig, het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprika en salami circa 3 minuten.
  • Voeg de boerenkool toe en roerbak circa 2 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met 3 eetlepels water en laat circa 5 minuten garen.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk in een pan of magnetron
  • Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn met een stamper.
  • Voeg de boerenkool toe aan de aardappels en roer door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de zilveruitjes circa 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Ingredienten

4
Personen

Pittige boerenkoolstamppot

  • zout
  • 800 g kruimige aardappels
  • 4 speklappen
  • 1 tl 5 spice kruiden
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g pepersalami
  • 300 g boerenkool
  • 150 ml magere melk
  • 200 g zilveruitjes
  • versgemalen peper
Geef je waardering
19