Aardappel en speklappen
-
Verwarm de grill van de oven voor op 160 °C .
-
Breng een pan met water en zout aan de kook en schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 20 minuten gaar.
-
Bestrooi de speklappen aan beide kanten met zout en de 5 spice kruiden. Vet een ovenschaal in met olie en leg de speklappen erin. Bak de speklappen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Boerenkoolstamppot
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
-
Verwijder, indien nodig, het velletje van de salami en snijd de salami in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprika en salami circa 3 minuten.
-
Voeg de boerenkool toe en roerbak circa 2 minuten op hoog vuur. Blus af met 3 eetlepels water en laat circa 5 minuten garen.
-
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk in een pan of magnetron. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn met een stamper.
-
Voeg de boerenkool toe aan de aardappels en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak de zilveruitjes circa 2 minuten tot ze lichtbruin zijn. Serveer de stamppot samen met de zilveruitjes en speklappen.
1 reactie