De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Boerenkoolstamppot met spekjes

De winnaar onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes. Snel maken, dus!

20 MIN
boerenkoolstamppot

De winnaar onder de stamppotten: boerenkoolstamppot mét krokante spekjes en ui. Snel maken, dus!

Danny Jansen

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 minuten gaar.

Stap 2

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in circa 7 minuten krokant. Snijd ondertussen de ui in stukjes en bak deze kort mee met de spekjes. Laat het geheel uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet. 

Stap 3

Verwarm de melk op laag vuur (niet koken). Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en schep de spekjes met ui erover. 

Tip: Laat voor een vegetarische variant het ontbijtspek achterwege.

BEKIJK HIER DE LEKKERSTE RECEPTEN MET BOERENKOOL.

Boerenkoolstamppot bewaren in de koelkast

Als je stamppot hebt gemaakt, is het mogelijk om een restant te bewaren in de koelkast. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed afgelsoten verpakking en zorg ervoor dat je de stamppot binnen twee uur na het bereiden in de koelkast zet. Op deze manier is de (boerenkool)stamppot nog 3 dagen houdbaar. 

Meer tips over boerenkool?

Zó kook je boerenkool perfect gaar
Op deze manier kun je het beste je boerenkool bewaren

 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker