De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flensjes met peer

Heerlijke flensjes met peer zet je zo op tafel!

15 min kooktijd
Flensjes met peer

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meng het ei met de melk. Roer het ei-melkmengsel met een garde beetje bij beetje door de bloem en voeg een snufje zout toe. Verhit een scheut olie in een koekenpan, wrijf de olie uit met keukenpapier en schep een lepel beslag in de pan. Verdeel het beslag door met de pan te walsen zodat er een dun laagje beslag over de bodem verdeeld wordt. Bak het flensje in circa 5 minuten om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Breng de slagroom aan de kook en los de chocolade erin op. Hak de hazelnoten fijn en roer de helft door de chocolade. Schil de peren en snijd ze van het klokhuis af in plakjes. Bestrijk de flensjes ruim met chocoladesaus en verdeel de stukjes peer erover. Klap de flensjes dicht, bestrooi met de resterende hazelnoten, leg er een flinke bol vanille-ijs bij en bestuif met poedersuiker.

Tip: je kunt het vanille-ijs ook zelf maken. 

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker